Σε νέο χαμηλό 20ετίας έπεσε το ευρώ, καθώς η ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το κοινό νόμισμα υποχώρησε έως και 1,1% στα 0,9928 τη Δευτέρα, κάτω από το χαμηλό 20ετίας των 0,9952 που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο και έπειτα από μία σύντομη περίοδο ανάκαμψης, που ώθησε το ευρώ περίπου στα 1,03 δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το νόμισμα διαπραγματευόταν τη Δευτέρα σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 2002, λίγα μόλις χρόνια μετά την εμφάνιση του νομίσματος.

Η οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις αυτή τη στιγμή, με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία να αυξάνουν το κόστος ενέργειας και τροφίμων και μια σοβαρή ξηρασία να εντείνει τις πιέσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση του ευρώ θα έχει και συνέχεια. Η Morgan Stanley προβλέπει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 0,97 δολάρια αυτό το τρίμηνο, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σημειώνει το Bloomberg.

Η Nomura έχει θέσει τον στόχο στα 0,975 δολάρια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και προβλέπει ότι το ευρώ θα μπορούσε μετά να κινηθεί προς το επίπεδο των 0,95 δολαρίων ή πιθανώς χαμηλότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» -Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο