Ο χρυσός ανέκτησε κάποιο έδαφος την Παρασκευή, καθώς το δολάριο υποχώρησε, αλλά συνεχίζει να οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του σε πέντε, αφού τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ οδήγησε τα στοιχήματα για μια θεαματική κλίση στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.956,69 δολάρια ανά ουγγιά, από το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Ιουλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 1.955,70 δολάρια.

Ο χρυσός κατευθύνθηκε σε εβδομαδιαία πτώση 0,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο.

Τα στοιχεία συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για το πόσο καιρό θα παραμείνουν υψηλά τα επιτόκια των ΗΠΑ, τροφοδοτώντας την άνοδο του δολαρίου και, με τη σειρά του, την απότομη πτώση του χρυσού, δήλωσε οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.

Τα υψηλότερα επιτόκια και οι αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού οιυ δεν έχει απόδοση.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ πέτυχε την ένατη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων την Πέμπτη, έθεσε επίσης την πιθανότητα παύσης τον Σεπτέμβριο.

Το δολάριο απώλεσε μέρος των κερδών του την Παρασκευή, αλλά εξακολουθούσε νσε τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Το Spot ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 24,31 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 939,76 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.235,22 δολάρια, όλα με εβδομαδιαίες απώλειες.

Διαβάστε περισσότερα