Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πήρε θέση υπέρ της συζήτησης για το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά, η κυρία Λιακούλη τόνισε: «Εμείς είμαστε ζωηρά παιδιά. Τα “παιδιά της αλλαγής” είναι άτακτα. Έχει ανοίξει μια συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται σε δυο επίπεδα, σε σχέση με το προηγούμενο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2023, αλλά και σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές 2019. Παρόλα αυτά η συγκυρία έδειξε και εκτιμήθηκε ότι εξαιτίας και του γεγονότος ότι υπήρχαν τόσα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του χαμηλού ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας, ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πιο ψηλά, ακόμη και στη δεύτερη θέση, που ήταν και η επιδίωξη».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «αυτό που βάλαμε ως στόχο ήταν η δεύτερη θέση, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δεν μπορεί να γίνει μόνο με τη μονάδα ή δεν μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο ποσοστών. Θεωρώ ότι εκφράστηκε αγωνία από συντρόφους, από ανθρώπους, εκτός από προσωπικές επιδιώξεις, αυτά θα πρέπει προς το παρόν να βγουν έξω, θα πρέπει να πάμε στα όργανα».

Ερωτηθείσα για τον αν τα πρωτοκλασάτα ονόματα του ΠΑΣΟΚ θα έβαζαν ζήτημα ηγεσίας, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η κυρία Λιακούλη αναφερε: «Δεν είμαι βέβαιη αν θα γινόταν αυτό, ή αν θα γινόταν τώρα, σας το λέω απολύτως ειλικρινά».

Σε ερώτηση για αν αυτά τα πρόσωπα «έτρεξαν» όσο έπρεπε στην προεκλογική εκστρατεία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έδωσε τον πραγματικό καλό αγώνα, οι βουλευτές μου έκαναν αγώνα σε όλες τις περιοχές και έδωσαν την ψυχή τους».

«Θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή η ώρα, ελεύθερα να εκφραστούν όλα»

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη ξεκαθάρισε ότι «εγώ θα πάρω θέση, όπως παίρνω πάντα, θα πάρω θέση στα όργανα. Βάζουμε τα ζητήματα στα όργανα. Θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή η ώρα, ελεύθερα να εκφραστούν όλα. Με μια μεγαθυμία από την πλευρά όλων με μια νηφαλιότητα και ηρεμία και με σεβασμό απέναντι σε όλους. Όλα να εκφραστούν, όλα να μπουν στο τραπέζι, να τα συζητήσουμε όσοι έχουν αγωνία για το οτιδήποτε και τα μερικότερα και τα μεγαλύτερα ζητήματα, όλα τα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ είμαι εδώ και θα είμαι για να διασφαλίσω ότι θα εκφραστούν όλοι όπως νιώθουν όπως αισθάνονται και ότι θα εκφραστούν με σεβασμό και εκτίμηση», κατέληξε η κυρία Λιακούλη.

Διαβάστε ακόμη