Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η ακρόαση για να το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο ‘’Qatargate’’.

Σημειώνεται ότι η ακρόαση κράτησε λιγότερο από μιάμιση ώρα, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να δηλώνει αθώα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατήγγειλε ότι η Εύα Καϊλή ήταν έξι ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν και κρύωνε. Έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα για την Ευα Καϊλή και ήταν πολύ στεναχωρημένη.

Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναμένεται νωρίς το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένει κρατούμενη πάνω από ένα μήνα στις βελγικές φυλακές, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με βραχιολάκι, ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Qatargate: «Ο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια», λέει ο δικηγόρος του

Ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αναφέρθηκε στην απόφαση του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Παντσέρι τόνισε: «Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Παντσέρι.

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», είπε ο Ουτεντάλ.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον έναν χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλον αυτόν το φάκελο».

Διαβάστε ακόμη: