Ως top pick χαρακτηρίζει τη μετοχή του Τιτάνα η Euroxx Χρηματιστηριακή λόγω του μεγάλου discount, της κρυφής αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, της διαρθρωτικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και του υπομοχλευμένου ισολογισμού.

Οι προβλέψεις για τα EPS αυξάνονται κατά περίπου 15% την περίοδο 2024-2626, ενώ αυξάνει και την τιμή στόχο στα 45 ευρώ/μετοχή από 36 ευρώ προηγουμένως.

Η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με προβλεπόμενο EV/EBITDA 5,3x έναντι μέσης τιμής 20ετίας 8,0x (ομότιμων μετοχών εκτός ΗΠΑ 6,3x και ομότιμων εταιρειών στις ΗΠΑ στο 13x).

Οι προβλέψεις σε επίπεδο EPS είναι κατά 10% υψηλότερες από τις τρέχουσες συναινετικές εκτιμήσεις του Bloomberg σημειώνει η χρηματιστηριακή.

IPO της Titan America για αποκρυστάλλωση της αξίας: Τα νέα σχετικά με την εισαγωγή, κατά την άποψη της Euroxx, είναι θετικά και θα πρέπει να είναι υποστηρικτικά μακροπρόθεσμα για την τιμή της μετοχής της Titan, καθώς θα αποκρυσταλλώσει την αξία της επιχείρησης στις ΗΠΑ (η οποία συνήθως τελεί υπό διαπραγμάτευση σε πολύ υψηλότερους πολλαπλασιαστές έναντι εταιρειών τσιμέντου στην ΕΕ) και δημιουργούν ισχυρές ταμειακές εισροές για τη μητρική εταιρεία. Οι ομότιμοι των ΗΠΑ διαπραγματεύονται σε EV/EBITDA’s >9x με τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν περίπου το 55% του EBITDA του ομίλου.

Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 27% από τον Φεβρουαρίου και 44% από τις αρχές του έτους. Η Euroxx «βλέπει» σημαντική άνοδο (στα επίπεδα του 45%) και για το μέλλον, καθώς, όπως αναφέρει, η μετοχή διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των ανταγωνιστών της.

Διαβάστε ακόμη: