Η Euroxx Χρηματιστηριακή θέτει τη σύσταση πλέον για τη μετοχή της Jumbo σε υπεραπόδοση(Οverweight) από απόδοση ίση της αγοράς (Εqualweight), μειώνοντας την ίδια στιγμή την τιμή στόχο στα 30,6 ευρώ από 31,5 ευρώ πριν.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν τις επιδόσεις της Jumbo στο δεύτερο εξάμηνο, με τις διαταραχές της αλυσίδας προσφοράς να είναι εμφανείς, με μειωμένη δυναμική των πωλήσεων τον Ιούλιο λόγω των καθυστερήσεων στις αποστολές προϊόντων.

Παρόλα αυτά, παραμένουμε πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις, δεδομένης της ισχυρής αύξησης των πωλήσεων που καταγράφηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους και το σταθερό ιστορικό της εταιρείας και της διοίκησης σε περιόδους αντιξοοτήτων, οι οποίες δεν φαίνεται να αποδυναμώνουν τη μακροπρόθεσμη επενδυτική θέση του ανθεκτικού επιχειρηματικού μοντέλου της Jumbo», εξηγούν οι αναλυτές.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει από τα ιστορικά υψηλά της στις αρχές Μαΐου και διαπραγματεύεται και πάλι με έκπτωση σε σχέση με την τετραετή ιστορική της αποτίμηση και με διψήφια αύξηση σε σχέση με τις ομοειδείς μετοχές. Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx, η μετοχή της Jumbo διαπραγματεύεται το 2025 με δείκτη P/E 9 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 5,9 φορές, πέφτοντας στις 8,1 φορές και στις 5,1 φορές, αντίστοιχα το 2026.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, η αύξηση των πωλήσεων του Ομίλου της Jumbo ανήλθε στο +7% σε ετήσια βάση. Η Ρουμανία παραμένει ο κινητήριος μοχλός στην αύξηση του πρώτου κύκλου εργασιών, με αύξηση των πωλήσεων κατά 13% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία με 9% σε ετήσια βάση, την Ελλάδα +7% σε ετήσια βάση και την Κύπρο +1% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε ακόμη: