Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2022.

Εκεί εμφανίστηκε και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εμφανίστηκε σαν νεράιδα πάνω στη σκηνή της Eurovision 2022 όπου ερμήνευσε το «Die Together» και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Η εμφάνιση της Ουκρανίας επίσης χειροκροτήθηκε πολύ από το κοινό, όπως ήταν αναμενόμενο, ενώ πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Μολδαβίας.

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι αύριο, Πέμπτη 12 Μαΐου στις 22:00, ενώ το Σάββατο 14 Μαΐου είναι ο μεγάλος τελικός, όπου διαγωνίζονται οι χώρες από τον πρώτο ημιτελικό, από τον δεύτερο, καθώς και οι «Μεγάλες Πέντε» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία).

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 είναι οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Ελβετία

Αρμενία

Ισλανδία

Λιθουανία

Πορτογαλία

Νορβηγία

Ουκρανία

Μολδαβία

Ολλανδία

Στον σχολιασμό του Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

Η Αμάντα εντυπωσίασε το Twitter