Η Ιταλία είναι o μεγάλoς νικητής της Eurovision 2021 με 524 βαθμούς! Η Ελλάδα με την Stefania βρέθηκε στη 10η θέση και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού στη 16η θέση.

Η Ιταλία επέστρεψε στον διαγωνισμό το 2012 μετά από πολυετή απουσία από τον διαγωνισμό και κατάφερε να είναι ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2021 με  το ιταλόφωνο ροκ τραγούδι το τραγούδι “Zitti e buoni” .

Ένα κομμάτι – μανιφέστο που μέσα από τους στίχους του ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και φωνάζει στους απανταχού αρνητικούς σχολιαστές, κουτσομπόληδες και υπέρμαχους του μπούλινγκ «Σκάσε και συμμορφώσου».

Οι Maneskin, στα στοιχήματα για τον τελικό έπαιζαν από την αρχή μεταξύ 3ης και 5ης θέσης. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και οι Ιταλοί ανέβηκαν στην πρώτη θέση των στοιχημάτων. Τελικά, ήταν αυτοί που κέρδισαν το έπαθλο και στέλνουν τον διαγωνισμό το 2022 στην γειτονική μας χώρα.

Τη δεύτερη θέση απέσπασε ένα ακόμα μη αγγλόφωνο κομμάτι. Η Γαλλία με το «Voilà», ένα υπέροχο μελωδικό τραγούδι στο στυλ του γαλλικού σανσόν, που θύμιζε την εποχή της Εντίθ Πιάφ και του Υβ Μοντάν, αποδόθηκε λιτά αλλά ιδιαίτερα παθιασμένα και συγκινητικά από την εξαιρετική Barbara Pravi.

Η συνολική βαθμολογία από κοινό και επιτροπές.

Eurovision 2021 Τελικός: Μεγάλος νικητής η Ιταλία, στη 10η θέση η Ελλάδα

Η βαθμολογία από τις 39 κριτικές επιτροπές. Η Ελλάδα από τις επιτροπές είναι στη 10η θέση με 91 βαθμούς -δύο 12αρια από Κύπρο και Γαλλία- και η Κύπρος στην 16 θέση με 50 ψήφους.

Eurovision 2021 Τελικός: Μεγάλος νικητής η Ιταλία, στη 10η θέση η Ελλάδα

Η Ελενα Παπαρίζου έλαμψε κυριολεκτικά με την παρουσία της και θύμισε σε όλους γιατί κέρδισε με το My Number One τη Eurovision του 2005, που είχε τότε πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας. Μαζί με άλλους πέντε νικητές της Eurovision, ήταν οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof», μιας θεαματικής δράσης, που στήθηκε αποκλειστικά και μόνο για τον μεγάλο τελικό. Οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ.