Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο οποίο υποβλήθηκε ο frontman των Maneskin, Νταμιάνο, είναι αρνητικό. «Η EBU θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει», γράφει στον ιστότοπό της η εφημερίδα «La Repubblica».

Η πρώτη ανακοίνωση από την EBU

Θυμίζουμε πως ανακοίνωση σχετικά με τα σενάρια περί χρήσης ναρκωτικών από τον τραγουδιστή της ιταλικής αποστολής που νίκησε στη Eurovision 2021 εξέδωσε η EBU. «Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

https://www.youtube.com/watch?v=wRLN34s2l7Y

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

Σχετικό post έκανε και το συγκρότημα

Από ένα επίμαχο πλάνο και έπειτα από μια ερώτηση δημοσιογράφου, ξεκίνησε η συζήτηση για το αν συνέβη αυτό για το οποίο του προσάπτεται. «Πρέπει να ρωτήσω για τη στιγμή που σκύβεις στο τραπέζι και φαίνεται να ρουφάς κάτι. Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο λένε ότι ήταν κοκαΐνη. Τι ήταν τελικά;», ήταν η ερώτηση.

Και ο Damiano David απάντησε ως εξής: «Έσπασε ένα ποτήρι, δεν παίρνω ναρκωτικά. Σας παρακαλώ παιδιά, μην λέτε τέτοια πράγματα». Άλλωστε και ένας χρήστης του Τwitter ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει ένα σπασμένο μπουκάλι στο πάτωμα κοντά στο τραπέζι όπου ήταν η ιταλική αποστολή.

Σχετικό post έκανε και η μπάντα. «Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι με όσα ακούγονται για τον Damiano και τη χρήση ναρκωτικών. Είμαστε κατά αυτών και δεν κάνουμε κοκαΐνη. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τεστ γιατί δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίζουμε τη μουσική μας, χαιρόμαστε με τη νίκη μας στη Eurovision και ευχαριστούμε που μας στηρίξατε. Σας αγαπάμε», αναφέρουν στο Instagram story τους.