Τέσσερις χώρες και πέντε γήπεδα είναι αυτά που θα φιλοξενήσουν τους συνολικά 76 αγώνες του 41ου στην ιστορία Eurobasket.

Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Γεωργία είναι οι χώρες διεξαγωγής των αγώνων, με την πρώτη να έχει το προνόμιο να υποδεχτεί εκτός από τη φάση των ομίλων στην Κολωνία, και όλα τα παιχνίδια της τελικής φάσης (από τους «16» κι έπειτα) στο Βερολίνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ EUROBASKET 2022

Α’ όμιλος (Τιφλίδα)

Eurobasket 2022: Οι χώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Η Αρένα της Τιφλίδας (Tbilisi Arena) φιλοξενεί τον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, όπου συμμετέχουν η οικοδέσποινα Γεωργία και οι Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο , Βέλγιο και
Βουλγαρία. Το γήπεδο, χωρητικότητας 10.000 θεατών, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και είναι χτισμένο δίπλα στο Ολυμπιακό Παλάτι της Τιφλίδας, με τα δύο γήπεδα να ενώνονται με τούνελ.

Β’ όμιλος (Κολωνία)

Eurobasket 2022: Οι χώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Στην Lanxess Arena της Κολωνίας θα γίνουν τα παιχνίδια του Β’ ομίλου με τις Γερμανία, Λιθουανία, Γαλλία,  Σλοβενία, Βοσνία και Ουγγαρία. Το γήπεδο, χωρητικότητας 18.000 θεατών για αγώνες μπάσκετ, δημιουργήθηκε το 1998 και αποτέλεσε μεταξύ άλλων την έδρα του Final Four της Euroleague 2021. Χρησιμοποιείται από ομάδες της πόλης και για αγώνες χόκεϊ (είναι το μεγαλύτερο γήπεδο χόκεϊ στην Ευρώπη), χάντμπολ, όπως επίσης και για συναυλίες.

Γ’ όμιλος (Μιλάνο)

Eurobasket 2022: Οι χώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Το Mediolanum Forum στο Μιλάνο θα αποτελέσει τη βάση της Εθνικής μας ομάδας, που βρίσκεται στον Γ’ όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα Ιταλία και τις Κροατία, Εσθονία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία. Αποτελεί την έδρα της Αρμάνι Μιλάνο, πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 1990 και διαθέτει 12.700 θέσεις, ενώ το 2014 υποδέχτηκε το Final Four της Euroleague.

Δ’ όμιλος (Πράγα)

Eurobasket 2022: Οι χώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Η Ο2 Arena, γνωστότερη και ως Sazka Arena, στην Πράγα είναι η έδρα του Δ’ ομίλου. Εκεί θα αγωνιστούν η γηπεδούχος Τσεχία, όπως επίσης και οι Σερβία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πολωνία, Ολλανδία. Χωράει 16.800 φιλάθλους και είναι το «σπίτι» της ομάδας χόκεϊ της Σπάρτα Πράγας, ενώ το 2006 πραγματοποιήθηκε εκεί το Final Four της Euroleague.

Τελική φάση (Βερολίνο)

Eurobasket 2022: Οι χώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Στην Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου θα γίνουν όλα τα παιχνίδια από τη φάση των «16» (νοκ άουτ αγώνες), συμπεριλαμβανομένων του μικρού και μεγάλου τελικού της διοργάνωσης. Η χωρητικότητα του γηπέδου αφορά 14.500 θεατές, είναι η έδρα της Άλμπα Βερολίνου και εκεί διεξήχθη το Final Four της Euroleague το 2009, με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης έγιναν και παιχνίδια του Eurobasket 2015.