EuroBasket χωρίς Ισπανία δε γίνεται! Ακόμα και αν αυτή η έκδοση της «φούρια ρόχα» είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες που έχουν παρουσιάσει οι Ισπανοί από το 2005 και έπειτα, δε γίνεται να μην τους αντιμετωπίσεις με σεβασμό.

Η ομάδα του Σκαριόλο κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοβ με σκορ 114-87 για την πρεμιέρα του ομίλου της Τιφλίδας.

Φυσικά η Βουλγαρία έκανε ό,τι μπορούσε, όμως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν φανερή και το τελικό σκορ το φανερώνει, σε ένα παιχνίδι που υπήρχαν διψήφια σκορ στο ταμπλό από την πρώτη κιόλας περίοδο. Με 26 πόντους (5/6 2π, 3/5 3π) ολοκλήρωσε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, που μάζεψε και 11 ριμπάουντ, έχοντας και τη βοήθεια του Παβλίν Ιβάνοβ που σκόραρε 16.

Επτά διψήφιους είχαν οι Ισπανοί, με τον Λορέντζο Μπράουν να σκοράρει 17 (5 ασίστ), τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ 16 και τον Ρούντι να έρχεται από τον πάγκο δίνοντας βοήθειες επιθετικά με το μακρινό του σουτ.

«Καθάρισε» από νωρίς η Ισπανία στην πρεμιέρα του EuroBasket 2022

Με τον Λορέντζο Μπράουν να είναι ο με κάθε επισημότητα πλέον ο βασικός πόιντ γκαρντ της Ισπανίας, η ομάδα του Σκαριόλο ξεκίνησε φουριόζα κόντρα στους Βούλγαρους. Με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ να σκοράρει γρήγορα πέντε πόντους και τον Ντίαζ να ευστοχεί σε ένα τρίποντο από την κορυφή, οι Ισπανοί προηγήθηκαν 20-9 μετά από 7 λεπτά.

Ένα τρίποντο του Βεζένκοβ διαμόρφωσε το 28-17 μετά το πέρας του δεκαλέπτου, με την ομάδα του Σκαριόλο να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι, ανανεώνοντας ήδη έξι επιθέσεις. Η ποιότητα του Ρούντι Φερνάντεθ από τον πάγκο έφερε τους Ισπανούς σε ένα γρήγορο 7-0 και το 38-20, σκοράροντας δύο τρίποντα.

Όσο και να προσπαθούσε επιθετικά ο Βεζένκοβ που μέτρησε 11 πόντους στο ημίχρονο, όσους και ο Κοστόβ, η Ισπανία ήταν καταφανώς ανώτερη. Ο Ρούντι άναψε τη σπίθα, ο Μπράουν συνέχισε φτάνοντας τους 10 και η «φούρια ρόχα» εκτέλεσε με 8/15 στο ημίχρονο για να προηγηθεί με 57-35, αφού βρήκε ένα ακόμα μακρινό σουτ με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στη λήξη του ημιχρόνου.

Σκηνικό που δε γινόταν να αλλάξει ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λορέντζο Μπράουν άναψε για τα καλά τις μηχανές, όντας δεδομένα ο πιο ποιοτικός γκαρντ της Ισπανίας, φτάνοντας τους 17 με 3/5 τρίποντα, ενώ τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ έπιασαν δουλειά. Ο Γουίλι στο χαμηλό ποστ και ο Χουάντσο με το πλήρες παιχνίδι του, σκοράροντας και από την περίμετρο. Το 61-41 του 23ου λεπτού μετατράπηκε σε 79-51 μέσα σε τέσσερα λεπτά και η σεμνή τελετή της πρεμιέρας είχε λάβει τέλος.

Τα τρίποντα των Ισπανών (σούταραν 13/27 μετά από 30′) και ειδικά του Ρούντι ανέβασαν κατακόρυφα τον δείκτη παραγωγικότητας, με 89 πόντους μέσα σε τρία δεκάλεπτα. Κάποια μακρινά σουτ του Πάβλιν Ιβάνοβ δεν ήταν ικανά να ρίξουν τη διαφορά από τους 20 και με rotation από τον Σκαριόλο οδηγηθήκαμε στο τελικό 114-87

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 57-35. 89-66, 114-87

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ισπανία είναι πολύ ανώτερη ομάδα σε σχέση με τη Βουλγαρία και το ταλέντο σε συνδυασμό με το βάθος αποτυπώνεται πλήρως στο τελικό σκορ. Ο Λορέντζο Μπράουν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την Ισπανία, ενώ ο Ρούντι και οι δύο Ερνανγκόμεθ προσέθεσαν σκορ και «καθάρισαν».

Διαβάστε ακόμη: