Ανεβαίνει η  τιμή – στόχος στη μετοχή της Mytilineos σύμφωνα  με έκθεσή της  Eurobank Equities , διατηρώντας την έτσι στην κορυφή και προτείνοντάς την ως «αγορά». Η νέα τιμή – στόχος διαμορφώνεται στα 18,70 ευρώ από 14,20 ευρώ που ήταν ,  και με την αναμενόμενη μερισματική απόδοση να τοποθετείται στο 4,2% και την συνολική απόδοση στο 44,6%.
Στην έκθεση της αναφέρει ότι  μία εκ των βασικών αιτιών της αναβάθμισης αλλά και εν γένει της θετικής στάσης των αναλυτών της Eurobank Equities είναι τόσο η ανακοίνωση πολύ καλών μεγεθών για το 2020, αλλά και η σαφής στροφή της εταιρείας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έναν τομέα που δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της εταιρείας.
Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη των ΑΠΕ αναμένεται ότι θα προσθέσει μεταξύ 180 έως 215 εκατ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και θα αντιστοιχήσει περίπου στο 33% των συνολικών λειτουργικών εσόδων του ομίλου. Βάσει του μοντέλου που χρησιμοποιεί η Eurobank Equities η επιχειρησιακή αξία των μονάδων ΑΠΕ της Mytilineos θεωρούν ότι θα φθάσει έως και το επίπεδο των 2,4 δισ. ευρώ έως το 2024.
Οι προοπτικές και των υπόλοιπων τομέων που δραστηριοποιείται ο όμιλος είναι άκρως θετικές. Η υψηλή τιμή του αλουμινίου αλλά και το ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής θα στηρίξει την πορεία της μεταλλουργικής μονάδας στο διάστημα 2020 – 2024 με πρόβλεψη ότι τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων θα εμφανίσουν μέση άνοδο 9,7%. Εάν συνυπολογιστεί και η θετική επιρροή των ΑΠΕ εκτιμάται ότι τα συνολικά EBITDA του ομίλου θα ενισχυθούν κατά 19% το 2021 και 14% το 2022, ενώ η ενίσχυσή τους κατά μέσο όρο έως και το 2024 θα φθάσει κοντά στο 12%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.