Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τις εταιρείες του Focus List για το 2024 εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, πέραν των top picks που επιλέγει για το 2024 (Τράπεζα Πειραιώς στόχος 4,66 ευρώ, ΔΕΗ στόχος 13 ευρώ, Jumbo στόχος 31,20 ευρώ, Mytlineos στόχος 45,20 ευρώ και Tιτάν στόχος 25,30 ευρώ).

Για τον ΟΤΕ, η μείωση του στόχου στα 15,1 ευρώ από 15,7 ευρώ και η σύσταση σε διακράτηση έχει ίσως τη μεγαλύτερη σημασία για την αγορά.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα EBITDAaL κατά 1-3% για τα έτη 2023-2025.

Το τρέχον discount της μετοχής έναντι του ευρύτερου κλάδου τηλεπικοινωνιών της ΕΕ έχει διευρυνθεί και πάλι σε πάνω από 15%, αλλά αυτό το ποσοστό αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις αποκλίνουσες προοπτικές δυνητικής ανάπτυξης.

Δεδομένης της φύσης της συμμετοχής της Deutsche Telekom (στρατηγικός επενδυτής), τα συμφέροντα του κύριου μετόχου δεν ευθυγραμμίζονται 100% με εκείνα των επενδυτών μειοψηφίας, κάτι που σε κάποιο βαθμό αντικατοπτρίζεται στην πολιτική αμοιβών των μετόχων (σε σχέση με την υπομόχλευση στον ισολογισμό). Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, αυτό είναι πιθανό να διατηρήσει τις μετοχές σε έκπτωση έναντι άλλων εταιρειών του κλάδου.

Για τη Σαράντης, η οποία πέρασε μέσα από αλλαγές στη διοίκηση το 2023, η τιμή στόχος αυξάνεται σε 10,6 ευρώ από 7,3 ευρώ πριν. Ο όμιλος, μετά τις αλλαγές στη διοίκηση, έχει επανατοποθετηθεί μέσω εξορθολογισμού και αναδιοργάνωσης του δικτύου του, με στόχο να ενισχύσει την οργανική ανάπτυξη και να στοχεύσει στην ενίσχυση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Η Eurobank Equities αναβάθμισε τις προβλέψεις της και προβλέπει καλύτερες επιδόσεις. Η αποτίμησή της τοποθετεί τη μετοχή στις 9,4 φορές για τον δείκτη EV/EBITDA το 2024 και εξακολουθεί να είναι σε περίπου 25% έκπτωση έναντι της ΕΕ και ο κίνδυνος/απόδοσης στρέφεται θετικά τώρα, δεδομένου του τοπίου του πληθωρισμού, του κόστους εισροών και το ισχυρό αναπτυξιακό προφίλ, δικαιολογώντας έτσι τη σύσταση Buy (από Hold προηγουμένως).

Για την EXAE, η πιθανή ανακατάταξη της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές είναι πιθανό να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να διευρύνει τη βάση των επενδυτών που στοχεύει η Ελλάδα. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί να διανείμει το μεγαλύτερο μέρος των παραγόμενων ελεύθερων ταμειακών ροών, ελλείψει σημαντικών αναγκών επενδύσεων. Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς (Buy) με τιμή στόχο στα 6,4 ευρώ από 6 ευρώ προηγουμένως.

Για τη Cenergy Holdings αυξήθηκε η τιμή στόχος στα 8,9 ευρώ ανά μετοχή από 7,9 ευρώ προηγουμένως, τοποθετώντας ουσιαστικά τον πήχη για τη μετοχή στις 8,8 φορές για τον δείκτη EV/EBITDA για φέτος. Η κερδοφορία φέτος θα είναι αναβαθμισμένη λόγω υψηλότερων αναθέσεων έργων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους. Για τον τομέα των καλωδίων, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ενισχύεται από εξειδικευμένα υψηλής τάσης και υποθαλάσσια καλώδια έργα.

Για τη Lamda Development, τα τρέχοντα επίπεδα τιμών εξακολουθούν να υποδηλώνουν έκπτωση έναντι της καθαρής αξίας του ομίλου (-26% έναντι της εσωτερικής αξίας των €9,45 φέτος), το οποίο βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε συγχρονισμό με την έκπτωση που αντιμετωπίζει ο πραγματικός τομέα των ακινήτων πρόσφατα, αλλά με τη μετοχή να μην αντικατοπτρίζει πλήρως τις επιλογές στο Ελληνικό. Η τιμή στόχος ορίζεται στα 9,1 ευρώ ανά μετοχή, αποδίδοντας αξία 4 ευρώ ανά μετοχή στο Ελληνικό και 5,2 ευρώ ανά μετοχή στα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία και η σύσταση είναι αγορά (buy).

Η χρηματιστηριακή προχώρησε στις παρακάτω αλλαγές στο report για τη στρατηγική της για το 2024:

  • ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών μειώνει το στόχο στα 3,2 ευρώ από 3,3 ευρώ.
  • ΕΧΑΕ αυξάνει την τιμή στόχο στα 6,4 ευρώ από 6 ευρώ πριν.
  • Cenergy Συμμετοχών αυξάνει την τιμή στόχο στα 8,9 ευρώ από 7,9 ευρώ πριν.
  • Coca Cola παραμένει αμετάβλητη η τιμή στόχος στα 30,8 ευρώ.
  • Fourlis η νέα τιμή στόχος είναι τα 5,45 ευρώ από 5,2 ευρώ πριν.
  • HelleniQ Energy η τιμή στόχος διατηρείται στα 9,4 ευρώ.
  • Motor Oil η τιμή στόχος διατηρείται στα 27,5 ευρώ.
  • Lamda Development η τιμή στόχος αυξάνεται στα 9,1 ευρώ από 9 ευρώ.
  • ΟΤΕ η τιμή στόχος μειώνεται στα 15,1 ευρώ από 15,7 ευρώ πριν.
  • Sarantis η τιμή στόχος αυξάνεται στα 10,6 ευρώ από 7,3 ευρώ πριν.

Διαβάστε ακόμη: