Το νέο πρόγραμμα της Eurobank ύψους 750 εκατ ευρώ, για την επόμενη διετία, το οποίο κατευθύνεται στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και την ανακαίνιση υφιστάμενων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κ. Κώστας Βασιλείου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Θα δημιουργηθούν 2.000 νέα δωμάτια και θα αναβαθμιστούν άλλα 5.000 δωμάτια σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Το πρόγραμμα της τράπεζας «Στήριξη στην Πράξη επένδυση στο μέλλον» χρηματοδοτεί επενδύσεις στον τουρισμό, που ήδη έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

Ακόμα ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως το 2022 θα είναι μία εκρηκτική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σε επίπεδο ζήτησης, η οποία μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία 20 χρόνια.

Μάλιστα ανέφερε στοιχεία -από δείγμα 140 ξενοδοχείων (resort και ξενοδοχείων πόλης ) 4 και 5 αστερων δυναμικότητας 36.000 κλινών-, από τα οποία προκύπτει πως) έχουν ήδη καλύψει με προκρατήσεις το 40% με 50% των δωματίων τους για το 2022 και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προβλέπεται ότι θα έχει καλυφθεί το 70% της προσφοράς δωματίων. Κάτι που αναλογικά ισχύει για τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Ποσοστό ρεκόρ που είναι πρωτοφανές και δεν είχε επιτευχθεί στο παρελθόν.

Και μάλιστα οι κρατησεις γίνονται σε τιμές υψηλότερες και από αυτές του 2019.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των 750 εκατ ευρώ ανέφερε:

-275εκατ ευρω θα κατευθυνθούν για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων και την επέκταση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων

-225 εκατ ευρω για την αναβάθμιση και την ανακαίνιση μονάδων

-250 εκατ ευρώ για εξαγορές, καθώς τόσο ξένοι επενδυτές αλλά και Ελληνες ξενοδόχοι αγοράζουν ξενοδοχεία, όπως και επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα καθώς κάποιοι επιλέγουν πλέον την Eurobank ως βασική τράπεζα.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα υλοποιηθεί στα Δωδεκάνησα (30%) και ακολουθεί με 20% η Αθήνα, 10% η Κρήτη και με ποσοστά 7%-9% Κυκλάδες, χαλκιδική, Ιόνιο.