Αντικατάσταση εκπροσώπου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Νόμο 3864/2010

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία»(«Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο κ. Δημήτριος Μίσκου, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στοΔιοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Εταιρείας και της θυγατρικής της εταιρείας«Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» («Τράπεζα») και μέλος των Επιτροπών Ελέγχου, Κινδύνων, Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών της Εταιρείας και της Τράπεζας καθώς και μέλος της Επιτροπής Ψηφιακής Τεχνολογίας και Μετασχηματισμού της Τράπεζας, υπέβαλε την παραίτησή του από τις ανωτέρω θέσεις, με ισχύ από την 28η Ιανουαρίου 2021.
Περαιτέρω, το ΤΧΣ ζήτησε με επιστολή του απευθυνόμενη προς την Εταιρεία και την Τράπεζα, σε αντικατάσταση του κ. Δημητρίου Μίσκου, να οριστεί, με ισχύα πό την 28η Ιανουαρίου 2021, η κα Ευθυμία (Έφη) Δελή ως νέα εκπρόσωπος του ΤΧΣ στα Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3864/2010 και την ισχύουσα Σύμβαση Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας, της Τράπεζας και του ΤΧΣ (RFA).
Κατόπιν των ανωτέρω, τα Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας αποφάσισαν στις28.01.2021 τον ορισμό της κας Δελή ως μη εκτελεστικού μέλους των Δ.Σ. τους αντίστοιχα, με θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος μέλουςσε αυτά.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. εκάστης εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα, η δε σύνθεσή του, πέραν της ανωτέρω αντικατάστασης, παρέμεινε αμετάβλητη και έχει ως εξής:
1. Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
2. Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
3. Φωκίων X. Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
4. Σταύρος Ε. Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
5. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικόμέλος
6. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικόμέλος
7. Αλίκη Γρηγοριάδη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
8. Rajeev Kakar, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9. Bradley Paul Martin, μη εκτελεστικό μέλος
10. Jawaid A. Mirza, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος