Σε κοινό διαγωνισμό, για την παραχώρηση της διαχείρισης των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων, προχωράει η κυβέρνηση, με τις σχετικές διαδικασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει από το αρμόδιο Υπερταμείο και με στόχο να προχωρήσουν μέσα στο φθινόπωρο.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προκύπτει ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, από ξένους αλλά και ελληνικούς επενδυτικούς ή σχετικούς με το αντικείμενο ομίλους.

Άλλωστε, η επιτυχής εξέλιξη του εγχειρήματος με τη Fraport, είναι φυσιολογικό να έλκει ξένες αεροπορικές και τεχνικές εταιρείες, αλλά φυσικά και ελληνικές επιχειρήσεις και ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους.

Το ίδιο το Υπερταμείο, διαβλέποντας και διαπιστώνοντας το κατ΄αρχήν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ενθαρρύνει και την κυβέρνηση, προς την κατεύθυνση των γρήγορων αποφάσεων, ώστε να εκμεταλλευτεί και το ιδιαιτέρως ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και τις προσδοκίες της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Την οποία, είναι πολύ πιθανό να έχει ανακτήσει η χώρα, μέχρι να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, συνθέτοντας έτσι την καλύτερη δυνατή περίοδο για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και με προσδοκίες για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Διαβάστε περισσότερα