Η αποτυχία της Ιταλίας στο EURO2024 έφερε γκρίνια και εσωστρέφεια στο φουλ! Η «Σκουάντρα Ατζούρα» πήγε στα γήπεδα της Γερμανίας ως πρωταθλήτρια Ευρώπης όμως δεν μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο να φανεί αντάξια των προσδοκιών που υπήρχαν. Οι Ιταλοί ήταν απογοητευτικοί και δικαίως αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την ανώτερη Ελβετία στους «16» του θεσμού.

Το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος! Ένα σύνολο που δεν θύμιζε τίποτα από τις ομάδες που παραδοσιακά παρουσιάζουν οι Ιταλοί στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων. Πολλοί ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών στον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Λουτσιάνο Σπαλέτι. Του καταλογίζουν λάθη στις επιλογές του ρόστερ αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Η πίεση στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχουμε εξελίξεις στο θέμα προπονητή. Το gazzetta.it αναφέρει πως ήδη στην Ομοσπονδία εξετάζονται αρκετά ονόματα προπονητών. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και ο πιθανότερος για αντικαταστάτης του είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες χωρίς ομάδα. Η συνεργασία του με τη Γιουβέντους ολοκληρώθηκε άδοξα και ο ίδιος αναζητά νέα προπονητική στέγη. Σίγουρα η καρέκλα της Εθνικής Ιταλίας θα ήταν μια εξαιρετική προοπτική για εκείνον!

Διαβάστε ακόμη