Ο Γκουτσάβο Πογέτ είναι και επίσημα νέος προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ σήμερα το μεσημέρι και υπέγραψε το συμβόλαιο του μέχρι το Δεκέμβριο του 2023.

Ο Γκουστάβο Πογέτ αναλαμβάνει τα ηνία επιστρέφοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον Απρίλη του 2016, όταν και είχε αποχωρήσει από την ΑΕΚ έπειτα από μόλις 6 μήνες παρουσίας στο «τιμόνι».

Όσον αφορά το οικονομικό ο Γκουστάβο Πογέτ θα λαμβάνει το ποσό των 600.000 ευρώ περίπου μαζί με το επιτελείο του όσα δηλαδή έπαιρνε και ο Φαν Σιπ που αποχώρησε από την Εθνική μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στον πάγκο.

Ο Πογέτ έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Μπράιτον, Σάντερλαντ, ΑΕΚ, Μπέτις, Σένχουα, Μπορντό και Κατόλικα. Ως βοηθός έχει δουλέψει σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ.

Πλέον η Εθνική ομάδα μετά την αλλαγή της σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία επικεντρώνεται στα παιχνίδια για το Nations League και στο Euro του 2024.

«Είμαι πολύ χαρούμενος»

Μετά τις υπογραφές ο νέος προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», δήλωσε:

«Έρχομαι ξανά σε μια πανέμορφη χώρα με πλούσια ιστορία και ωραίους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος για την υπογραφή συμβολαίου με την ομοσπονδία και για το γεγονός ότι αναλαμβάνω την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Ήδη από τη στιγμή που έφτασε σε μένα η πρόταση, ένιωσα ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, στις οποίες θα καταβάλλουμε προσπάθεια να επιστρέψει», τόνισε ο Ουρουγουανός τεχνικός που υπέγραψε ως το 2023.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης, τον τεχνικό και τον αθλητικό διευθυντή για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, τη θετική διάθεση που έδειξαν στις συζητήσεις που είχαμε και τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν. Μου έδειξαν ότι έχουν όραμα και στόχους για την Εθνική και θέλω να γίνω μέρος της προσπάθειας για επιτυχία.

Τρέφω μεγάλη εκτίμηση τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους και από όσα έχω δει έως τώρα, πιστεύω ότι υπάρχει το κατάλληλο υλικό και όλες οι προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά στις διοργανώσεις που έρχονται. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ποδοσφαιριστές, να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας».