Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Ελλάδας προχωράει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθώς κατηγορεί τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

Ο Ερντογάν είπε, σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα:

«Βλέπουμε ότι οι απωθήσεις των μεταναστών αυξάνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς, ως Τουρκία, αγωνιζόμαστε για να μην ξεβραστούν κι άλλα σώματα μωρών όπως του Αϊλάν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της.

Την περασμένη εβδομάδα, το 9 μηνών μωρό Asım και ο 4χρονος Abdülvahap πέθαναν με τις οικογένειές τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή. Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ να βάλουν τέλος στις φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ταγίπ Ερντογάν έφερε μαζί του φωτογραφίες με βρέφη και τις παρουσίασε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελλάδας στη θάλασσα.

Ο Ερντογάν επίσης κατηγόρησε την η Ελλάδα ότι ακολουθεί «καταπιεστικές πολιτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας».

 

Διαβάστε ακόμη: