Στο τουρκικό βέτο για την ένταξη της Σουηδίας επανήλθε απόψε ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για μια δυσάρεστη έκπληξη που περιμένει τη σουηδική κυβέρνηση. Ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να διαχωρίσει τις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν θέλησε να εμφανίσει την Φινλανδία ως καλή και την Σουηδία ως κακή, με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα μήνυμα στην Φινλανδία που θα προκαλέσει σοκ στην Σουηδία, με την προϋπόθεση ότι οι Φινλανδοί δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος με τους Σουηδούς.

Άγκυρα: Δίκαιος αγώνας της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη

Νωρίτερα σήμερα η  Τουρκία διαστρέβλωσε για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα, για τα περί «δίκαιου αγώνα της τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για τη Δυτική Θράκη, προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία εξακολουθεί να μην λογοδοτεί για το πώς οδήγησε στα πρόθυρα της εξαφάνισης την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Δυτική Θράκη

Σήμερα, το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε μια ανάρτηση στο Twitter στην οποία έκανε λόγο για «δίκαιο αγώνα» της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, διαμηνύοντας πως «θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει αποφασιστικά».

«Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι συμπατριώτες μας στη Δυτική Θράκη για πάνω από 30 χρόνια συνεχίζεται σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα με την πρώτη ημέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και δεν θα αφήσει μόνους τους αδελφούς της», ανέφερε η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», επεσήμανε στην απάντησή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης», επεσήμανε ακόμη η ανακοίνωση με την οποία απάντησε η Αθήνα στην Άγκυρα.

Διαβάστε ακόμη: