Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, γνωστός για το δημοσιογραφικό του έργο. Προτιμούσε αντί να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα, να τον λένε ‘Papa`- όπως δηλαδή, τον φώναζαν οι γιοι και οι θαυμαστές του.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η Μάρλεν Ντήτριχ είναι ένατη στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών. Καθιερώνοντας τον τύπο της μοιραίας γυναίκας στον κινηματογράφο της εποχής της, υπήρξε ίνδαλμα για εκατομμύρια γυναίκες. Όσο για τη φωνή της… Τα λόγια του Έρνεστ Χέμινγουεϊ για τον κεραυνοβόλο έρωτά του είναι χαρακτηριστικά: ”τραγουδά με αυτή τη φωνή που θα μπορούσε να σου ραγίσει την καρδιά…”

`Kάθε φορά που σε αγκαλιάζω αισθάνομαι σαν να έχω επιστρέψει σπίτι μου...` Μια αλληλογραφία που έγραψε ιστορία-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

σαγηνευτική Γερμανίδα, γοητεύει τον σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα, Έρνεστ Χέμινγουεϊ από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση, το 1934, στο γαλλικό κρουαζιερόπλοιο “Ile de France”.

 Ο έρωτας τους ήταν δίχως αμφιβολία κεραυνοβόλος, παρόλο που στα 30 χρόνια που κράτησε η σχέση τους – μέχρι την αυτοκτονία του Χέμινγουεϊ – δεν υπήρξαν ποτέ εραστές. Ήταν περισσότερο δύο φίλοι που φλέρταραν διαρκώς αλλά ήταν  όπως περιέγραφε ο συγγραφέας «Είμαστε θύματα ενός ασυγχρόνιστου πάθους».

Σε επιστολή του, το 1955, (έξι χρόνια πριν την αυτοκτονία του) εκφράζει στο ακέραιο, με ένα σουρεαλιστικό τρόπο, το ερωτικό του πάθος προς εκείνη.

«Δεν μπορώ να σου το εξηγήσω, αλλά κάθε φορά που σε αγκαλιάζω αισθάνομαι σαν να έχω επιστρέψει σπίτι μου…».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr