“Μην ασχολείσαι με τις εκκλησίες, τα κυβερνητικά κτίρια και τις πλατείες μιας πόλης. Αν θέλεις να γνωρίσεις την κουλτούρα της πέρνα ένα βράδυ στα μπαρ της”, έλεγε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ

To Bar Hemingway, το οποίο βρίσκεται σε μια γωνιά του ξενοδοχείου Ritz της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν ένα από τα αγαπημένα μέρη του νομπελίστα συγγραφέα.

Ο Χέμινγουεϊ, ο οποίος ήταν διάσημος για την πένα του, αλλά και τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε, έμεινε στο ξενοδοχείο πολλές φορές και πέρασε ατελείωτες ώρες στο μικρό του μπαρ, προτού ξεσπάσει η καταιγίδα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

“Οταν σκέφτομαι τη μετά θάνατον ζωή στον Παράδεισο, πάντα βλέπω μπροστά μου ότι όλα λαμβάνουν χώρα στο Ritz στο Παρίσι” έλεγε ο Χέμινγουεϊ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες το “απελευθέρωσε” από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1944, την ίδια στιγμή που οι συμπατριώτες του απελευθερώναν την Πόλη του Φωτός, και για να το γιορτάσει ήπιε 51 ντράι μαρτίνι.

Nα σημειωθεί πως το ξενοδοχείο είχε επιταχθεί από τις ναζιστικές δυνάμεις και κατέλυαν εκεί διάφορες προσωπικότητες του ναζιστικού καθεστώτος όπως ο Γιόζεφ Γκέμπελς και ο Χέρμαν Γκέρινγκ.