Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο σπάει ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Το «θωρηκτό» από τη Νορβηγία σκόραρε το πρώτο από τα τρία γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στη χθεσινή νίκη επί της Λειψίας. Αυτό ήταν το 40ο γκολ του Χάαλαντ στην διοργάνωση, μετά από μόλις 35 παιχνίδια. Έτσι, έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης που φτάνει αυτό τον αριθμό τερμάτων, κάνοντας σε 10 ματς λιγότερα από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Μάλιστα, έγινε και ο νεότερος παίκτης που το καταφέρνει, σε ηλικία 23 ετών, με το προηγούμενο ρεκόρ να ανήκει στον Κιλιάν Μπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, που το έκανε τον Νοέμβριο του 2022.

Βέβαια, ο Νορβηγός επιθετικός δεν σταμάτησε εκεί, αφού την ίδια εβδομάδα κατάφερε να σπάσει ακόμη ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Λίβερπουλ, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης που φτάνει τα 50 γκολ στην Premier League. O Χάαλαντ χρειάστηκε 48 αναμετρήσεις για να το καταφέρει, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Άντι Κόουλ, που είχε φτάσει αυτόν τον αριθμό γκολ μετά από 65 αγώνες.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, μίλησε για τη νίκη της ομάδας του λέγοντας: «Φυσικά, είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που προκριθήκαμε με δύο παιχνίδια πριν το τέλος. Περάσαμε ως πρώτοι. Έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε. Ίσως δεν ήμασταν… κυνικοί, όχι αρκετά καθαροί, γλυκοί, απαλοί στην τελευταία στιγμή για να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Αλλά αγαπώ να βλέπω την ομάδα».

Με τους «Πολίτες» να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, δεν αποκλείεται στο ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα τον Δεκέμβριο, ο Γκουαρντιόλα να ξεκουράσει και να προφυλάξει τον Έρλινγκ Χάαλαντ, την ίδια στιγμή που ο Νορβηγός ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι στο πρωτάθλημα την Κυριακή απέναντι στην Τότεναμ.

Διαβάστε ακόμη: