Ανάμεσα στα κτίρια που απειλήθηκαν από τις φωτιές που «σάρωσαν» την Αττική ήταν και το καταφύγιο ζώων που διατηρεί η Εριέττα Κόυρκουλου, κόρη του αξέχαστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση. Η ίδια αναγκάστηκε να μεταφέρει τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί με τη βοήθεια εθελοντών.

Σήμερα, στις 10 Αυγούστου, τα ζώα επέστρεψαν στον χώρο τους και η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε το γεγονός μέσα από μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η συγκλονιστική ανάρτηση που έκανε η Εριέττα Κούρκουλου για τις φωτιές

Η συγκλονιστική ανάρτηση που έκανε η Εριέττα Κούρκουλου για τις φωτιές

Η κόρη του αξέχαστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση ανέβασε μία συγκλονιστική φωτογραφία και στη λεζάντα της έγραψε τα εξής:
«Σήμερα γυρίζουμε σπίτι μας. Γυρίζουμε στο καταφύγιο που εδώ και εδώ και έξι χρόνια, φιλοξενεί τα ζώα και την ομάδα μας. Είναι ο χώρος στον οποίο έχουμε ζήσει μεγάλες χαρές, αλλά και στεναχώριες που αισθανόμασταν ότι θα μας καταπιούν…

»Μια τέτοια στεναχώρια βιώσαμε και πριν λίγες ημέρες, όταν χρειάστηκε να εκκενώσουμε τον χώρο μας για να προστατεύσουμε τα πλάσματα που είναι υπό την φροντίδα μας και μας έχουν δείξει μόνο εμπιστοσύνη και αγάπη, παρά τα όσα έχουν περάσει σε ανθρώπινα χέρια. Φεύγοντας πριν από τέσσερεις ημέρες, δεν γνωρίζαμε εάν και πότε θα καταφέρναμε να επιστρέψουμε.

»Σήμερα ευτυχώς, δείχνει να τελειώνει ένα μέρος του εφιάλτη μας. Για χιλιάδες ανθρώπους όμως, ο εφιάλτης αυτός συνεχίζεται. Είναι αυτοί που έχασαν τα σπίτια τους… είναι εκείνοι που έχασαν τα δέντρα που τόσα χρόνια τους έδιναν αναπνοή.

Είναι οι δύο οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους.

»Και δεν είναι μόνο άνθρωποι. Είναι και τα ζώα, τα οποία προδόθηκαν από τις δίποδες οικογένειές τους και κάηκαν δεμένα, ή εγκλωβισμένα πίσω από μια μάντρα… είναι οι χελώνες που δεν μπόρεσαν να τρέξουν και τα παραγωγικά ζώα, των οποίων ο χαμός αναγνωρίστηκε μόνο λόγω της οικονομικής τους αξίας, μιας και θα τους στερούταν η ζωή σύντομα έτσι και αλλιώς.

»Για όλους αυτούς που βιώνουν και θα συνεχίσουν να βιώνουν έναν εφιάλτη, εγώ υπόσχομαι να είμαι παρόν. Για όλους αυτούς, υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα, σε μια προσπάθεια να απαλύνω τον πόνο τους.

»Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν αρκετοί από εμάς που δεν θα ξεχάσουμε. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη και δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε το ανθρώπινο κακό, μέχρι να κερδίσουν οι καλοί, όπως συμβαίνει στις ταινίες