Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το δημοσίευμα και το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» (ΕφΣυν) σύμφωνα με το οποίο, με εμπλοκή του ονόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, εισήλθαν στην χώρα εμπύρετα μέλη μπασκετικής αποστολής.

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Η εισαγγελική λειτουργός που ανέλαβε την έρευνα έχει εντολή να εξακριβώσει την βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες.

Αγωγή και μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΦΣΥΝ καταθέτει ο Ν. Χαρδαλιάς και κάνει λόγο για "αθλιότητες σε βάρος του" | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | thepressroom.gr

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το δημοσίευμα και το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται γραπτά μηνύματα (sms) μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Οκτωβρίου του 2020, τέσσερα άτομα, μέλη της αποστολής τουρκικής ομάδας μπάσκετ, πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου εμπύρετοι, καθώς το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά».

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς διαψεύδει το δημοσίευμα και προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τέτοιo ζήτημα, είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του.