Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση αν, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, παραβιάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα κατά την είσοδο παικτών της Φενερμπαχτσέ, ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορονοϊού και πυρετό».

Όπως σημειώνει, «οι διάλογοι που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών για τις εντολές Χαρδαλιά και τα “πακιστανικά” τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί».

«Περιμένουμε τον κ. Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν. Και να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα;».

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα. Συνολικά τα κρούσματα ήταν δύο και οδήγησαν σε αναβολή του αγώνα με τη ρωσική Ζενίτ.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το περισταστικό συνέβη πριν το lockdown του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου 2020 ενώ ήταν σε ισχύ αυστηρά μέτρα ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της Φενερμπαχτσέ.

Ειδικότερα, ανταλλάχθηκαν τα εξής SMS.

  • Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!
  • Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!
  • Αξιωματικός: Σίγουρα;
  • Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Ο επικεφαλής, φέρεται να επικαλείται τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει καθώς φαίνεται και πακιστανικό τηλέφωνο.

Ωστόσο, υπάρχει και συνέχεια… Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.

  • Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.
  • Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το EKAB εδώ.
  • Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
  • Πυροσβέστης: OK.
  • Επικεφαλής: Τελείωνε… μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
  • Πυροσβέστης: OK.
  • Επικεφαλής: Πακιστάν ρε…

Ακόμα ένα SMS που φέρεται να είναι η εντολή του αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο αδιαφορώντας για τον άμεσο κίνδυνο.

  • Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.