Η Adidas έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για δωροδοκία στην επιχείρησή της στην Κίνα, μετά από καταγγελία ατόμου που κατηγορεί ανώτερο προσωπικό για υπεξαίρεση, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα των Financial Times.

Η ανώνυμη επιστολή κατονομάζει αρκετούς Κινέζους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου στελέχους που ασχολείται με τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ της Adidas στην ασιατική χώρα, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Adidas δεν ανταποκρίθηκε σε πολλαπλά αιτήματα για σχολιασμό από το Bloomberg εκτός των κανονικών ωρών εργασίας.

Σύμφωνα με τους FT, η επιστολή ισχυριζόταν ότι το προσωπικό της Adidas λάμβανε μίζες από εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Ένα δεύτερο ανώτερο στέλεχος της Adidas, το οποίο εργάζεται σε διαφορετικό τμήμα στην Κίνα, κατηγορείται ότι έλαβε «εκατομμύρια σε μετρητά» από προμηθευτές και υλικά αντικείμενα όπως ακίνητα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι FT ανέφεραν ότι η Adidas επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι είχε λάβει επιστολή στις 7 Ιουνίου που την προειδοποιούσε για «πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών στην Κίνα». Η εταιρεία δήλωσε στην εφημερίδα ότι «δεσμεύεται να συμμορφώνεται με τους νομικούς και εσωτερικούς κανονισμούς και τα ηθικά πρότυπα σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε» και ότι «διερευνά εντατικά αυτό το θέμα μαζί με εξωτερικούς νομικούς συμβούλους».

Διαβάστε ακόμη