Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι γεγονός. Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου έρχεται τις επόμενες ημέρες…

Το σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου και αφορά 10 οριζόντιες ιδιοκτησίες σε πολυώροφο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που περιήλθαν στο Δημόσιο υπό την ιδιότητα του ως μοναδικού εξ αδιαθέτου κληρονόμου του Σ.Δ.

Ειδικότερα, επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού “COSMOS SECURITISATION DESIGNATED ACTIVITY COMPANY”, ειδικής διαδόχου της Alpha Bank και το σφυρί στρέφεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου «νομίμως εκπροσωπούμενο από τον κ. Υπουργό Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Καραγεώργη Σερβίας, αρ. 10, υπό την ιδιότητα του Δημοσίου ως μοναδικού εξ αδιαθέτου κληρονόμου του Σ. Δ. του Βασιλείου και της Αικατερίνης, κατοίκου εν ζωή Ψυχικού Αττικής, όπως αυτό βεβαιώνεται δυνάμει της υπ’ αρ. 271/2020 απόφασης του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, νομίμως μεταγεγραμμένης στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών στη μερίδα του Ελληνικού Δημοσίου».

Εκτελεστός τίτλος είναι το με αριθ. 14091/2013 πρώτο (Α΄) απόγραφο της με αριθ. 14172/2013 Διαταγής Πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 100.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά 10 αυτοτελείς, ανεξάρτητες και διακεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες, μιας πολυκατοικίας κτισμένης σε οικόπεδο επιφάνειας 341,52 τ.μ., στην Κτηματική Περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Αθηναίων, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και επί της διασταυρώσεως των οδών Βασιλέως Ηρακλείου, αριθμός 14 και Ρεθύμνου, αριθμός 1.

Οι ιδιοκτησίες περιήλθαν κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό (100/100) στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, δυνάμει της υπ’ αριθ. 271/2020 απόφασης του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, νομίμως μεταγεγραμμένης στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών την 04/02/2021, υπό την ιδιότητα του Δημοσίου ως μοναδικού εξ αδιαθέτου κληρονόμου του αποβιώσαντος Σ. Δ. και στον οποίο αποβιώσαντα είχαν περιέλθει δυνάμει του υπ’ αριθ. 3684/16-10-1989 συμβολαίου.

Διαβάστε ακόμη: