Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα και επίκεντρο στα 21χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Η δόνηση καταγράφηκε στις 21:05 και έγινε αισθητή και στην Αθήνα.
Στις 21:16 σημειώθηκε μια ακόμα δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή. Στις 21:31 ακολούθησε σεισμός 4,2 Ρίχτερ.
Νέοι σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ
Είχε προηγηθεί μια ακόμα ισχυρή δόνηση 4,7 Ρίχτερ στις 20:53, ενώ στις 20:41 σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ.
Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται, αν και ειδικοί εκφράζουν αισιοδοξία και αναφέρουν πως ο ρυθμός της σεισμικότητας έχει μειωθεί.
Μειωμένη συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, λένε οι ειδικοί
«Έχουμε μία μείωση του ρυθμού σεισμικότητας, αυτό όμως που χρειάζεται είναι να σιγουρευτούμε ότι θα πορευθεί έτσι μειούμενη η ακολουθία» τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Βασίλης Καραστάθης μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Η σεισμικότητα τις δύο τελευταίες ημέρες έχει χαμηλότερους ρυθμούς. Διαπιστώσαμε μάλιστα την αλλαγή αυτή την Παρασκευή και την ανακοινώσαμε. Κρατήσαμε ωστόσο επιφυλάξεις γιατί πρέπει αυτή η κατάσταση ουσιαστικά να παγιωθεί», πρόσθεσε.
«Παρατηρούμε μικρές τάσεις σταθεροποίησης, ενώ συνεχίζεται η σμηνοσειρά, δηλαδή μεγέθη σεισμών τα οποία δεν θα ξεπεράσουν τα 5,1, 5,2», επισημαίνει και ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς.
Διαβάστε ακόμη:
- Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Οι επιστήμονες μας δίνουν λόγους να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι
- Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Γιορτάζουμε ή Πενθούμε;
- Το ημερολόγιο του Τραμπ: Οι 17 κρίσιμες πρωτοβουλίες που πήρε σε μια εβδομάδα
- ΕΚΤ: Αλλαγές σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία – Λήγει η θητεία 7 τραπεζιτών