Ο Ιαπωνικός κολοσσός στον τομέα της εκτύπωσης Seiko Epson ανακοίνωσε την περαιτέρω ανάπτυξή του στη Μέση Ανατολή και την Αφρική καθώς η ζήτηση στην εγχώρια αγορά και άλλες ανεπτυγμένες χώρες μειώνεται.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σημείωσε ώθηση στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς η εργασία από το σπίτι αύξησε τη ζήτηση για οικιακούς εκτυπωτές. Ωστόσο, η Epson αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμη στασιμότητα στην Ιαπωνία και άλλες ανεπτυγμένες αγορές καθώς μειώνεται ο πληθυσμός και αυξάνεται η ψηφιοποίηση.

Η Μέση Ανατολή, η Τουρκία και η Αφρική ήταν τα κυριότερα σημεία ανάπτυξης το οικονομικό 2022. Έτσι, μετά την επιτυχία που είχε στην Ινδία με μια εξειδικευμένη θυγατρική, η εταιρεία δημιούργησε τον Αύγουστο μια νέα βάση στο Ντουμπάι για να διαχειριστεί άμεσα τη στρατηγική της στην περιοχή.

Τα επόμενα βήματα

“Τα προϊόντα μας δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστά στη Μέση Ανατολή και υπάρχει τεράστιες δυνατότητες εκεί”, δήλωσε ο Yasunori Ogawa σε συνέντευξή του μετά την δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας την Παρασκευή. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν σχεδόν 70% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο και η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος στα 80 δισ. γιεν (535 εκατομμύρια δολάρια) από προηγούμενες προβλέψεις 100 δισ. γιεν.

Ο Ogawa είπε ότι η εταιρεία αναμένει να βελτιωθούν οι συνθήκες το δεύτερο εξάμηνο. Για να επιτύχει περισσότερη ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες αγορές, η Epson σχεδιάζει να μετατοπίσει το χαρτοφυλάκιό της περισσότερο προς εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες που θέλουν να μειώσουν τα απόβλητα.

Τα μηχανήματα PaperLab της εταιρείας, για παράδειγμα, διασπούν το χρησιμοποιημένο χαρτί γραφείου για να φτιάξουν λευκά φύλλα. Τα μηχανήματα είναι μεγάλα και εξακολουθούν να είναι πιο ακριβά στη χρήση από τους τυπικούς εκτυπωτές και το νέο χαρτί, αλλά η εταιρεία εργάζεται για να μειώσει το λειτουργικό κόστος, είπε ο Ogawa. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον και θα θέλαμε να επεκτείνουμε τη χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό, αν και μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: