Την απόκτηση κοινού ελέγχου της εταιρίας «1904 Α.Ε.» από την εταιρία FOODCORP INVESTMENTS ΑΕ (του Ομίλου Κοπελούζου) και τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η «1904 Α.Ε.» έχει ως κύρια δραστηριότητα την ανακατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία για είκοσι έτη του κτιριακού συγκροτήματος της «ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής:

Την 1η Μαρτίου 2024, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 842/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία FOODCORP INVESTMENTS ΑΕ, εταιρία του Ομίλου Κοπελούζου, και τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ επί της εταιρίας «1904 Α.Ε.», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Κύρια δραστηριότητα της 1904 ΑΕ είναι η ανακατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία για είκοσι έτη του κτιριακού συγκροτήματος της «ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ», προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυχώρος εστίασης, αναψυχής, κινηματογράφου και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η συγκέντρωση οδηγεί σε ποιοτική μεταβολή του ελέγχου επί της 1904 ΑΕ, καθώς επί του παρόντος ελέγχεται αποκλειστικά από τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές από τη συγκέντρωση, κι ως εκ τούτου δεν προκαλούνται αντι-ανταγωνιστικά οριζόντια, κάθετα ή συσπειρωτικά αποτελέσματα συνεπεία της πραγματοποίησής της. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Διαβάστε ακόμη: