search

ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ακσενέρ σε Ερντογάν: Οδήγησες την Αίγυπτο στην αγκαλιά της Ελλάδας (βίντεο)

Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου έχει πυροδοτήσει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της Τουρκίας – Όλοι βάλλουν κατά του Τούρκου προέδρου

Επίθεση Ακσενέρ σε Ερντογάν: Οδήγησες την Αίγυπτο στην αγκαλιά της Ελλάδας

Στα «κάγκελα» βρίσκεται η αντιπολίτευση της Τουρκίας και κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου που θέτει στο περιθώριο την Τουρκία η οποία υφίσταται μεγάλη ζημιά στις θέσεις που έχει για την Ανατολική Μεσόγειο και αμφισβητεί ευθέως το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Η τουρκική αντιπολίτευση «θυμίζει» στον Ερντογάν όσα είχε πει για τον Σίσι. Μάλιστα ετοίμασαν και βίντεο με τις δηλώσεις του Ερντογάν εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου.

Η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος, ήταν πολύ επιθετική στις δηλώσεις της. Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι ευθύνεται για τη συμφωνία που υπέγραψε η Αίγυπτος με την Ελλάδα και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη: «Αφού θα έφτανες στο σημείο αυτό, γιατί προκάλεσες τόσες απώλειες στην Τουρκία, Kύριε Ερντογάν. Ποιος θα λογοδοτήσει για τις απώλειες της χώρας μας σε διπλωματικό, στρατιωτικό και οικονομικό πεδίο; Θα πρέπει να βγεις να πεις “ζητώ συγγνώμη”, αν δεν είχα κάνει αυτό το λάθος, στην Ανατολική Μεσόγειο αντί η Ελλάδα με την Αίγυπτο να υπογράφουν συμφωνίες, θα μπορούσαμε να είχαμε συμφωνήσει εμείς».

Διαβάστε ακόμη: