Όλα δείχνουν πως την Δευτέρα 4-1-2021 θα ανακοινωθεί ο νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, τρίτος επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, τον οποίο φέρεται κατά πληροφορίες να εξαγγέλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε μια προσπάθεια ο ανασχηματισμός να δώσει το στίγμα της νέας εποχής και μάλιστα να είναι εκλογικός, υπό την έννοια πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του την προσφυγή στις κάλπες μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν και να αιφνιδιάσει είτε τον Μάιο, είτε τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Και σε κάθε περίπτωση πριν Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσουν στην μορφοποίηση του κεντροαριστερού – προοδευτικού μπλοκ!

Ωστόσο το ζήτημα για τους καλά γνωρίζοντες είναι να αποφασίσει πράγματι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό τον οποίο απέφυγε δυο φορές στο παρελθόν και περιορίστηκε σε λύσεις τύπου Παπαθανάση με αυξημένες αρμοδιότητες στο Ανάπτυξης ο οποίος όμως αναλώθηκε στο να μετράει τις καρέκλες και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης και να δίνει συνεντεύξεις!

Υπό αυτή την έννοια για να θεωρηθεί ένας ανασχηματισμός ως εκλογικός πρέπει να είναι δομικός και να χαρακτηρίζεται από τόλμη! Και διερωτάται κανείς: Τι στίγμα άραγε μπορείς να δώσεις ως κυβέρνηση στην κοινωνία, στις αγορές και τους επενδυτές εάν κρατήσεις τους ίδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας;

Μπορεί ο Άδωνις σε αυτό το πόστο; Έχει όραμα πέραν της λογιστικής ο Σταϊκούρας;

Είναι δυνατόν να εμπιστευτείς για τον εμβολιασμό της χώρας και τη διαχείριση της κατάστασης τον Κικίλια του οποίου πήρες πλήθος αρμοδιοτήτων και τις έδωσες στον Κοντοζαμάνη, μόνο και μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν ψηλά ή επειδή φοβάσαι ότι θα πουν πως η μετακίνηση του αποτελεί ομολογίας αποτυχίας της πολιτικής στην υγεία; Όλα αυτά είναι σκέψεις και υποθέσεις παλαιοκομματικές που δεν σηματοδοτούν το νέο ούτε δίνουν το στίγμα της και καινούριας διακυβέρνησης!

Επομένως με βάση τις πληροφορίες μιλάμε για έναν ανασχηματισμό όπου φεύγουν ή μετακινούνται Πέτσας, Θεοδωρικάκος, Θεοχάρης, Βρούτσης και Χατζηδάκης!

Ο Δένδιας θα μείνει; Θα μείνει γιατί ο πρωθυπουργός προφανώς θα συμφωνεί απόλυτα με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός! Αν ΔΕΝ συμφωνεί, τότε γιατί τον κρατάει; Η για να πω καλύτερα, δεν τολμάει να αντικαταστήσει;

Αντιλαμβάνομαι ότι τα πουλέν του Μαξίμου παραμένουν: Πιερρακάκης, Μενδώνη, Μηταράκης (να τον χαίρονται μαζί με τις απευθείας αναθέσεις του) και Παναγιωτόπουλος στο κρίσιμο λόγω και εξοπλισμών υπ. Άμυνας!

Όπως και οι σωματοφύλακες του Μαξίμου Γεραπετρίτης και Σκέρτσος!

Άρα, για τι ανασχηματισμό μιλάνε; Και τι περιμένουν λοιπόν από μεσοβέζικες λύσεις;

Το ζήτημα για την κοινωνία και την αγορά είναι πράγματι ο πρωθυπουργός να τολμήσει να προβεί σε δομικό ανασχηματισμό χωρίς να προσμετρήσει κομματικές ισορροπίες, ανθρωπογεωγραφίες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, πιέσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες, ισχυρά συμφέροντα και επιρροές του στενού περιβάλλοντος!

Το διακύβευμα για τη χώρα στην διαχείριση του κορωνοϊού , στην αμέσως μετά εποχή, στην ανάκαμψη της οικονομίας και της αξιοποίησης των πόρων του ευρωπαϊκού Ταμείου είναι τεράστιο. Στο στοίχημα καλείται να αντεπεξέλθει η κυβέρνηση. Όπως και στις τυχόν ευθύνες…