Μαθαίνω ότι…
Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εδώ και δύο χρόνια υπό τη νέα διοίκηση της δεν παύει να μας εκπλήσσει!!!

Τη μια φορά με τις τηλεπικοινωνίες, όπου αρμόδια αρχή είναι η ΕΕΤΤ, την άλλη φορά με τις τράπεζες, όπου την εποπτεία ασκούν ο SSM και η Τράπεζα της Ελλάδος και την τρίτη με τη διανομή του Τύπου ύστερα από αβάσιμες, αστήρικτες και έωλες καταγγελίες που αντί να πεταχθούν στον κάλαθο των αχρήστων, ελέγχτηκαν εξονυχιστικά!

Κάνοντας το χατήρι σε συμφέροντα και σκοπιμότητες (πολιτικές και εκδοτικές)!

Τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της οποίας ηγείται ο κ. Ιωάννης Λιανός, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα μεγάλα έργα υποδομής και τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων!

Απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστολή την οποία απέστειλε ο κ. Λιανός στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διενήργησε τον απόλυτα επιτυχημένο διαγωνισμό για την παραχώρηση επί 30 χρόνια της Εγνατίας οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, διά της οποίας ζητεί να αιτιολογηθεί η προσφορά – μαμούθ του 1,5 δις. ευρώ που υπέβαλε η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Egis project, την ώρα που ο δεύτερος υποψήφιος, εν προκειμένω η κοινοπραξία Vinci- Μυτιληναίος- Αβαξ, υπέβαλε οικονομική πρόταση κάτω των 500 εκατ. ευρώ!!!

Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο κύριος Λιανός;

Αντί να ψάξει να βρει, ως οφείλει, εάν και σε ποιες περιπτώσεις υπάρχουν συμφωνημένες προσφορές σε διαγωνιστικές διαδικασίες του δημοσίου, κατά πόσον δηλαδή υπάρχουν ενδείξεις καρτέλ και ολιγοπωλίου, με πολύ χαμηλές εκπτώσεις, άρα ζημία του δημοσίου, ασχολείται με έναν διαγωνισμό όπου το κέρδος του δημοσίου σε απόλυτα νούμερα είναι απίστευτο, πρωτοφανές, πολύ πάνω από τα αναμενόμενα και τις προσδοκίες!

Διερωτάται λοιπόν ένας αντικειμενικός παρατηρητής, ποιος είναι ο λόγος της παρέμβασης του κ. Λιανού και της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε μια άκρως επιτυχημένη διαδικασία που απέφερε το μέγιστο οικονομικό αποτέλεσμα;

Τι θέλει δηλαδή;

Να αποκομίσει χαμηλότερο έσοδο το ελληνικό κράτος;