Εξπέρ στην διάρρηξη πολυτελών αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και εξαιρετικά επιφυλακτικοί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τον φόβο της Αστυνομίας, ήταν τα μέλη σπείρας που έκλεβαν αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τελικά οι αξιωματικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας, ακολούθησαν την παραδοσιακή μέθοδο της παρακολούθησης δια ζώσης και της συλλογής στοιχείων και τους συνέλαβαν. Όλοι τους είχαν ένα εξαιρετικά πλούσιο ποινικό παρελθόν, και μάλιστα σε βάρος ενός από τους τέσσερεις έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δέκα (!) δικογραφίες, κυρίως για κλοπές αυτοκινήτων αλλά και διάφορα άλλα αδικήματα και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ασφάλειας ερευνούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση από τον Μάιο του 2020 και μάλιστα είχαν ταυτοποιήσει σχετικά γρήγορα τα τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της σπείρας, τα οποία τελικά συνέλαβαν. Γνώριζαν μέχρι και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων τους και φυσικά άρχισαν να τους «ακούν», όμως σύντομα διαπίστωσαν πως σχεδόν δεν τα χρησιμοποιούσαν, και πως όλες οι επικοινωνίες τους γίνονταν με προσωπική επαφή.
Έτσι άρχισαν να τους παρακολουθούν σχεδόν σε 24ωρη βάση και ταυτόχρονα να συλλέγουν στοιχεία από περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων που έφεραν την …υπογραφή τους. Κατά την διάρκεια των ερευνών ανακάλυψαν πως τα μέλη της σπείρας είχαν ανοίξει δύο καταστήματα, ένα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και ένα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στα οποία κατέληγε ένα μεγάλο μέρος από τα κλεμμένα οχήματα. Μάλιστα είχαν δημιουργήσει και ιστοσελίδα για online παραγγελίες, όπως αναφέρεται στην σχετική δικογραφία!

Παράλληλα πουλούσαν αυτοκίνητα και σε κυκλώματα μεταφοράς παρανόμων μεταναστών, ενώ σε μία περίπτωση ανακάλυψαν και απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρίας με ψεύτικη κλοπή αυτοκινήτου το οποίο αποσυναρμολογήθηκε και πουλήθηκε ως ανταλλακτικά.
Όταν ολοκληρώθηκε η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους και διαπιστώθηκε πως χρησιμοποιούσαν προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που συνέδεαν στον «εγκέφαλο» των πολυτελών αυτοκινήτων προκειμένου να μπορούν να τα θέτουν σε κίνηση και να τα κλέβουν.
Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους έχουν επιβεβαιωθεί δεκαπέντε κλοπές αυτοκινήτων και η έρευνα συνεχίζεται αφού ήδη έχει κατασχεθεί πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων των οποίων αναμένεται να βρεθεί η προέλευση.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.