Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555, με αφορμή την έναρξη της πιλοτικής διαδικασίας ενημέρωσης των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα και την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «για πρώτη φορά το Κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο Κράτος», εγκαινιάζοντας το θεσμό της έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, στο να προετοιμάζονται για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Ακόμη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στα τηλεοπτικά μέσα, ανάφερε ότι τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του 1555 – 1555.gov.gr, του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης Πολιτών για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ.

«Οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται ώστε να μπορούν να πάρουν την σύνταξη τους γρήγορα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε,  ο καινούργιος μηχανισμός θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης. Ουσιαστικά, με τον τρόπο θα ενεργοποιηθούν όλοι εκείνοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, που πληρούν το ηλικιακό όριο που απαιτείται.

Διαβάστε ακόμη: