Σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν μπάχαλο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια περίοδο που σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού και μεγάλη αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, η Κουμουνδούρου και η ΠΟΕΔΗΝ σπεκουλάρουν με ένα κρίσιμο ποσοστό υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση απομακρύνοντας από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας τους ανεμβολίαστους.

Στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί έκτακτο σχέδιο αν διαπιστωθεί έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Οι προσλήψεις προσωπικού θα είναι άμεσες για να καλυφθούν τα κενά.

Για παράδειγμα αρκετοί υγειονομικοί αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων, ενώ έχουν εμβολιαστεί δεν προχωρούν σε κατάθεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην αρμόδια υπηρεσία έτσι ώστε να ακολουθήσουν αναστολές εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία των δομών υγείας και με αυτό τον τρόπο να εκβιάζουν την κυβέρνηση, αφού πρώτα καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που περνάει προς τα έξω είναι ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και ότι οι προβοκάτσιες που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με όχημα τους ανεμβολίαστους θα καταλήξουν σε μπούμερανγκ για την Κουμουνδούρου.