Οι περισσότερες ασιατικές αγορές δέχθηκαν πλήγμα την Παρασκευή, καθώς οι traders παρέμειναν επιφυλακτικοί λίγο πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μισθοδοσία στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν τον τόνο για τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed.

Ο δείκτης αναφοράς μετοχών στη Νότια Κορέα υποχώρησε πάνω από 1%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές της περιοχής παρέμειναν μικτά. Ο Nikkei 225 διαπραγματευόταν 0,24% χαμηλότερα στις 36.568 μονάδες.

Οι συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ αναστέλλονται την Παρασκευή, καθώς η χώρα πλήττεται από τον σούπερ τυφώνα Yagi. Η πόλη αναβάθμισε την προειδοποίηση για καταιγίδα στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο.

Τα βλέμματα στις ΗΠΑ

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα επερχόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και αποτελούν βασικό δείκτη για το αν η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα τον Σεπτέμβριο. Η μηνιαία οικονομική έκθεση αναμένεται να δείξει ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά περίπου 1.65.000, βάσει της μέσης εκτίμησης σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων.

Διαβάστε ακόμη: