Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα του Fuel Pass, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήδη από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5.612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατ. ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Επιπλέον, κανονικά προχωράνε πληρωμές σε πρατήρια καυσίμων με τις άυλες ψηφιακές κάρτες.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρότι το Fuel Pass δουλεύει μόνο σε pos πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώμουν άλλες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσίων στοιχημάτων (online) και 70, επίσης αποτυχημένες, προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα δέχεται αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ πλέον (ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις εχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς εγινε και στην πρωτοβουλία freedom pass το καλοκαίρι του 2021.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την διαδικασία για το επίδομα καυσίμων μέσω της πλατφόρμας του Fuel Pass καθώς και τις προϋποθέσεις:

Fuel Pass: Ποιοι υποβάλλουν αίτηση σήμερα – Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις