Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, θα καταβληθεί η επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού Α21 σε 625.000 δικαιούχους.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει την αίτηση Α21 θα λάβουν επιπλέον μιάμιση μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού για τον Απρίλιο.

Την Μεγάλη Πέμπτη καταβάλλεται η επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού

Το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 και 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί και σε 210 ή 126 και 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια με εισόδημα 9.000 με 3 παιδιά θα πάρει 420 ευρώ, με 4 παιδιά 630, με 2 παιδιά 210 ευρώ εφάπαξ πριν το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι, πλην της έκτακτης ενίσχυσης, έλαβαν στις 31 Μαρτίου το επίδομα παιδιού που αντιστοιχεί στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο ενώ θα λάβουν κανονικά στο τέλος Μαΐου το επίδομα που αντιστοιχεί στον Μάρτιο.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 μπορούν να κάνουν την αίτηση για το 2022 ακόμη και την τελευταία ημέρα, ήτοι 15 Ιανουαρίου 2023 θα λάβουν τη μιάμιση δόση.

Να σημειωθεί ότι από χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει να πιστώνεται το επίδομα ακρίβειας στους λογαριασμούς 1,7 εκατομμυρίων δικαιούχων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανασφάλιστων υπερηλίκων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχων Επιδόματος Παιδιού. Η καταβολή θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.

Δώρο Πάσχα: Μέχρι σήμερα η καταβολή στους εργαζόμενους

Έως σήμερα, Μ. Τετάρτη 20/4, καταβάλλεται το δώρο Πάσχα σε μισθωτούς που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Πάσχα που δικαιούνται πατώντας εδώ.

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη κάθε έτους. Το δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.