Άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού (Α21), προκειμένου να υποβάλουν αίτηση όσοι δικαιούχοι δεν την υπέβαλαν έως τις 11 Μαρτίου 2022, οπότε και έκλεισε η πλατφόρμα.

Άνοιξε ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού (Α21)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού (Α21) επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού (Α21) - Πότε πληρώνεται το έκτακτο επίδομα παιδιού

Πότε πληρώνεται το έκτακτο επίδομα παιδιού

Πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου θα πληρωθεί η έξτρα 1,5 δόση για το επίδομα παιδιού Α21. Η διπλή δόση για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου θα πληρωθεί στις 31 Μαρτίου (σήμερα 30 Μαρτίου θα φανεί στα ΑΤΜ), ενώ τον Απρίλιο θα δοθεί ένα έξτρα επίδομα 1,5 δόσης, στο πλαίσιο στήριξης των νοικοκυριών λόγω της ακρίβειας.

Τι θα γίνει με όσους δεν πρόλαβαν την αίτηση για το έκτακτο επίδομα παιδιού

Η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα, ωστόσο, πρόκειται για τις αιτήσεις για τις πληρωμές που θα γίνουν το επόμενο δίμηνο και όχι για την έξτρα δόση του επιδόματος. Όπως διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ, για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά και για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης στους δικαιούχους, θα υπάρξει άλλη, νεότερη ανακοίνωση.