Ένα ακόμα χτύπημα κατά των πειρατικών συνδρομητικών συνδέσεων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μετά από εκτεταμένη επιχείρηση στη συνδρομητική TV.

Συγκεκριμένα οι ομάδες antipiracy των δύο συνδρομητικών καναλιών, της Nova και της Cosmote TV πραγματοποίησαν εκτεταμένη επιχείρηση φραγής πειρατικών IP την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστούν χιλιάδες τελικοί απλοί χρήστες/πελάτες  πρόσβασης σε συνδρομητικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Stoiximan Super League, Premier League, Serie A, LaLiga,κ.α.), μέσω χρήσης παρανόμων συσκευών.

Στους αγώνες κορυφαίων πρωταθλημάτων που μεταδίδουν αποκλειστικά οι δύο πάροχοι (Cosmote TV, Nova) πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένα ip blocking σε 20 σημαντικά παράνομα πειρατικά δίκτυα με δεκάδες ips, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες βέβαια, το φαινόμενο της πειρατείας στην συνδρομητική τηλεόραση παραμένει έντονο, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι οι Ευρωπαίοι πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου υπολογίζεται ότι χάνουν πάνω από 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση εξαιτίας των πειρατικών συνδρομών και των παράνομων ιστοτόπων streaming.

Την ίδια στιγμή μάλιστα η χρήση παράνομων πειρατικών συνδέσεων, επισύρει τόσο για τους παράνομους παρόχους πειρατικού περιεχομένου, όσο και για τους τελικούς απλούς χρήστες, ποινικές και διοικητές ποινές και πρόστιμα, ενώ στην τελευταία περίπτωση θέτει και σε κίνδυνο την προσωπική τους ψηφιακή ασφάλειας.

Δίνοντας πρόσβαση στο οικιακό τους δικτυακό περιβάλλον σε μεγάλα δίκτυα πειρατών, προκειμένου να συνδέσουν πειρατικές συσκευές ή παράνομα iptv λογισμικά, ουσιαστικά «ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες» των προσωπικών τους δεδομένων.

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις δυναμικές δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε πλήθος συνδρομητικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Διαβάστε ακόμη: