Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο τέλος της μεγάλης ειρηνικής πορείας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Αναρχικοί έριξαν στύλους και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα, σπάζοντας τζάμια. 

Μία ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή. Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους.

Νωρίτερα κουκουλοφόροι βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin, ενώ η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει νωρίτερα στη σύλληψη 7 ατόμων και είχαν γίνει 13 προσαγωγές για φωτοβολίδες, πέτρες, ρόπαλα.

Έκαψαν όχημα μπροστά από την παλιά Βουλή

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια που ξεκίνησαν στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους, στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τους νεκρούς των Τεμπών, ένα βανάκι παραδόθηκε στις φλόγες από μολότοφ που δέχτηκε.

Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο όχημα έσβησε, ωστόσο η καταστροφή του ήταν ολοσχερής.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Διαβάστε περισσότερα