Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χτύπησε ξανά!

Χθες μπούκαρε στις εταιρίες των πετρελαιάδων, εισηγμένων και μη, και σήκωσε υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, φακέλους, σημειώσεις στα γραφεία μεγαλοστελεχών!

Θυμίζω ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού της οποίας ηγείται ο προερχόμενος από την Κομισιόν κ. Λιανός, που όπως ο ίδιος διαρρέει δεξιά και αριστερά δεν ελέγχεται από κανέναν, ούτε από τον πρωθυπουργό, έχει μέχρι σήμερα στο ενεργητικό της παρεμβάσεις από τις τράπεζες μέχρι την κινητή τηλεφωνία και την διανομή του Τύπου!

επιτροπή ανταγωνισμού

Όπου όπως απεδείχθη στην πράξη, «άνθρακας ο θησαυρός»!

Επιτροπή Ανταγωνισμού και ΤΑΙΠΕΔ

Ενώ μόλις προ ημερών ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ, να αιτιολογηθεί η προσφορά της κοινοπραξίας που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την Εγνατία οδό αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 1,5 δις., με τον δεύτερο να υποβάλει πρόταση κάτω των 500 εκατ. ευρώ!!!

Και όπως αναμενόταν έλαβε αρμοδίως τις επίσημες απαντήσεις επί του θέματος!

Αντί ο Λιανός να ασχοληθεί με τις μοιρασμένες δουλειές των εργολάβων και τις υπερβολικά χαμηλές εκπτώσεις, που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, ενεπλάκη σε έναν διαγωνισμό που αποτέλεσε τεράστια επιτυχία για την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος πάσει θυσία επιθυμούσε να κερδίσει τον διαγωνισμό!

Υπό αυτή την έννοια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με την έγκριση ή όχι της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το επιθετικό fund CVC!

Η ετυμηγορία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και η αγορά δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα όσον αφορά τον απρόβλεπτο κ. Λιανό!