Μια περίεργη υπόθεση με πλαστά μοριακά τεστ COVID-19 ερευνούν οι Αρχές τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα, αλλοδαποί που εμφανίστηκαν ως πατέρας και γιος, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν πήγαν σε ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας, και κατέθεσαν μαζί με όλα τα άλλα χαρτιά, και δύο αρνητικά μοριακά τεστ.

Τι συνέβη;

Και η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν οι δύο αλλοδαποί ξέχασαν στο ταξιδιωτικό γραφείο τα τεστ. Οι υπάλληλοι βρήκαν το τηλέφωνο μίας μικροβιολόγου, η οποία φέρεται να είχε διενεργήσει τα τεστ και την ενημέρωσαν ότι οι δύο άνδρες είχαν ξεχάσει τα τεστ και δεν μπορούσαν να τους βρουν, για να τους τα επιστρέψουν.

Η γυναίκα δήλωσε άγνοια για το γεγονός ενώ όπως αναφέρεται και στο σχετικό ρεπορτάζ, έψαξε στο αρχείο της και δεν εντόπισε άτομα με τα συγκεκριμένα στοιχεία. Και όταν πήρε στα χέρια της τα έγγραφα, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά, αφού ουδέποτε οι δύο άνδρες είχαν κάνει τεστ στο εργαστήριό της.

Στη συνέχεια λοιπόν, πήγαν και κατέθεσαν την υπόθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης. Τώρα αυτά τα χαρτιά έχουν σφραγίδες, έχουν υπογραφές. Οι Αρχές λοιπόν, έχουν στα χέρια τους τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλοδαπών που ήθελαν να ταξιδέψουν.

Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία

Αυτό που ψάχνουν οι αρμόδιοι, είναι να δουν τι ακριβώς συμβαίνει: Αν πρόκειται για μια πλαστογραφία από την αρχή μέχρι το τέλος ή αν είναι κάτι πιο σοβαρό και πιο βαθύ. Βέβαια, να τονισθεί πως πρόκειται για μια υπόθεση που είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς και όσους βρίσκονται στις πύλες εισόδου της χώρας να προσέχουν πολύ όταν τέτοια έγγραφα φτάνουν στα χέρια τους.

Θυμίζουμε πως, εν μέσω και της καλοκαιρινής περιόδου, η μετακίνηση σε νησιά, από τις αρχές Ιουλίου, μπορεί να γίνεται με συγκεκριμένους τρόπους, όπως είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, το αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών και το αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών. Αυτό είναι κάτι που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.