Πιο σκληρή γραμμή, που να συμβαδίζει με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί διεθνώς, ζητεί η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει, απέναντι σε Ρώσους ολιγάρχες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και διενεργούν συναλλαγές διά μέσω του τραπεζικού συστήματος!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, οι αξιωματούχοι της ΕΕ φέρονται να επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη και του ζήτησαν να αυστηροποιήσει τη στάση του απέναντι στους Ρώσους ολιγάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην Ελλάδα, μέσα από τραπεζικές συναλλαγές, αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και αποστολή εμβασμάτων σε περίεργους και υπόπτους αποδέκτες, όπως για παράδειγμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, όπου στην πραγματικότητα έχουν μεταβληθεί σε άντρο κατασκόπων όπου πηγαινοέρχονται Ρώσοι πράκτορες με διαβατήρια δήθεν μοναχών!!!

Σε απλά λόγια η Κομισιόν ζητεί από την ελληνική πλευρά να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο Ρωσικό και Ρωσόφιλο στοιχείο που δρα στη χώρα μας, καθώς έχει διαπιστωθεί μια άρνηση και διστακτικότητα των κυβερνητικών αξιωματούχων να εφαρμόσουν στην πράξη τις διεθνείς κυρώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στις Βρυξέλλες η εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν θέλει (ή φοβάται για πολλούς και διάφορους λόγους) να αγγίξει τους Ρώσους μεγιστάνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα!

Με την πρόσφατη πάντως εντολή της ΕΕ προς την Ανεξάρτητη Αρχή, που έχει επωμιστεί αυτό το πράγματι δύσκολο έργο που συναρτάται με τις προθέσεις της κυβέρνησης και τη στάση της σε επιμέρους θέματα και …πρόσωπα, η Κομισιόν ζητεί την δέσμευση των λογαριασμών Ρώσων ολιγαρχών και επιχειρηματιών στην Ελλάδα για ποσά από 100 χιλιάδες ευρώ και άνω!

Παράλληλα ζητείται το «πάγωμα» πάσης φύσης υπόπτων ή περίεργων εμβασμάτων, που δεν συνοδεύονται από τιμολόγια και συμβάσεις και αφορούν εμπορική πολιτική και συναλλαγές. Στην ουσία επιδιώκεται να μπλοκαριστεί η ροή κεφαλαίων προς το Άγιον Όρος αλλά και άλλους παρά – εκκλησιαστικούς φορείς, media και πολιτικά κόμματα – πρόσωπα που παίζουν παιχνίδι από το παρασκήνιο υπέρ της Ρωσίας…

Περιμένοντας, ακόμη, τα 5,3 δις. του Μπιν Σαλμάν που όλο έρχεται και …δεν έρχεται! Οι ντόπιοι ολιγάρχες – επενδυτές και οι προσδοκίες της κυβέρνησης!

Μαθαίνω ότι οι επαφές της κυβέρνησης με την Σαουδική Αραβία και οι συζητήσεις Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Ριάντ, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές, «άνοιξαν την όρεξη» σε πολλούς και επώνυμους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να προσελκύσουν αραβικά κεφάλαια για επενδύσεις!

Η πρόθεση του Μπιν Σαλμάν, που προσφάτως εξαγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας, να «ρίξει» 5 δις. ευρώ για επενδύσεις στη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό, ανοίγει το παιχνίδι και δημιουργεί στους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες μια σοβαρή προσδοκία να επιδιώκουν να συνεργαστούν με το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας!

Την ίδια στιγμή, ματιές στον αραβικό κόσμο για μετοχικές συνεργασίες ρίχνουν πολλοί και διάφοροι επιχειρηματίες που ψάχνουν κεφάλαια, είτε για να πουλήσουν μετοχικά πακέτα σε μεγάλες εισηγμένες, είτε για να καλύψουν αδιάθετα σε υψηλές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου!

Υπό το πρίσμα αυτό πραγματοποιούνται εσχάτως πολλές και διάφορες προσεγγίσεις σε πρόσωπα που πράγματι έχουν πρόσβαση και αναφορές στον αραβικό κόσμο! Και όλοι αναμένουν, εάν τελικώς – και πότε- ο περίφημος Μπιν Σαλμάν θα επισκεφτεί τη χώρα μας και θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα και μεγαλόσχημους εγχώριους επιχειρηματίες!

Γεγονός που αδιαμφισβήτητα, εάν φυσικά υλοποιηθεί, (μεταξύ μας χλωμό το βλέπω) θα προσδώσει κύρος και δυναμική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών για την εθνική οικονομία, εξέλιξη πολύ σημαντική ενόψει και της προκήρυξης των πρόωρων εθνικών εκλογών…

Οι 2 «άτακτες κυρίες» γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών, του «δίνουν και καταλαβαίνει»… Η πιάτσα βοά για τις εξωσυζυγικές περιπέτειες!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πανδημία του κορωνοιού που διήρκεσε για περισσότερο από δύο χρόνια (και εσχάτως επανεμφανίζεται με τις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και 5) έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και ιδίως μεταξύ των ζευγαριών, ειδικά των παντρεμένων!

Η …κλεισούρα, τα περιοριστικά μέτρα, η συνεχής επαφή των ανδρογύνων αναπόφευκτα δημιουργούν εντάσεις, επηρεάζουν την ψυχολογία και δρομολογούν ενίοτε ακραίες καταστάσεις!

Σε όλα αυτά εάν προστεθούν η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα που επιδρά στις ανθρώπινες και συζυγικές σχέσεις.

Η συσσωρευμένη πίεση λόγω συνθηκών καθώς και η ψυχολογική καταπίεση, πολλές φορές κάνουν τα ζευγάρια να αναζητούν εναλλακτικές διεξόδους, ενίοτε «αμαρτωλές», παράνομες, έξω από τα δήθεν «χρηστά οικογενειακά ήθη»..

Υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως και να μπορούμε να δώσουμε πολλά ελαφρυντικά σε 2 συζύγους μεγαλοεπιχειρηματιών, που προφανώς λόγω της υπερβάλλουσας πίεσης από την κρίση, τον κορωνοιό και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, το «έχουν ρίξει έξω» και βιώνουν εξωσυζυγικές σχέσεις, με νεώτερους άνδρες, καλά γυμνασμένους όπως μου λένε, για τις οποίες βοά η πιάτσα…

Το «καλό» πάντως είναι πως οι 2 άτακτες κυρίες δεν έχουν συνάψει μόνιμες ερωτικές σχέσεις, αλλά πολλές περιστασιακές! Αυτό στην πράξη σημαίνει πως – όπως λένε στην καθομιλουμένη- δεν έχουν «ένα γκόμενο», αλλά πολλές μεμονωμένες και πρόσκαιρες περιπέτειες, που στο τέλος της ημέρας θα τις οδηγήσει ξανά στην αγκαλιά των «ανυποψίαστων» (;;;) μεγαλοεπιχειρηματιών συζύγων τους …

Γιατί Ολιγάρχες και (μικροί και μεγάλοι) επιχειρηματίες δεν σηκώνουν το τηλέφωνο σε υπουργούς, βουλευτές και κομματάρχες!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω αρμοδίως ότι άρχισαν τα «δαγκώματα» και οι «αρπαχτές» με αφορμή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες!

Υπουργοί, βουλευτές και κομματικοί παράγοντες ξεκίνησαν τα τηλέφωνα, τις συναντήσεις και τα τραπεζώματα με ολιγάρχες, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και λοιπούς διακινητές (και μαύρου) χρήματος, ζητώντας οικονομικές ενισχύσεις ενόψει εκλογικής αναμέτρησης στην προσπάθεια τους να επανεκλεγούν!!! Βλέπετε, η απλή αναλογική στην πρώτη αναμέτρηση θα αφήσει κόσμο και κοσμάκη εκτός κοινοβουλίου! Ακόμη και εν ενεργεία υπουργούς! Οπότε έχει πέσει πανικός! Και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα επακολουθήσει, θα είναι συνάρτηση της πρώτης! Οπότε δύσκολο καιροί…

Για το λόγο αυτό, υπουργοί και βουλευτές συζητούν με τους επιχειρηματίες την τυχόν οικονομική ενίσχυση ακόμη και σε είδος! Δηλαδή να αναλάβουν οι σπόνσορες την πληρωμή εκλογικών κέντρων ή ακόμη και των δημοσκοπήσεων!

Όπως αντιλαμβάνεστε η γνωστή μπίζνα πολιτικών και κομματαρχών ξεκίνησε και πάλι! Γιατί η αλήθεια είναι ότι με αφορμή την ενίσχυση της προεκλογικής τους καμπάνιες κάνουν μεγάλες Βούτες… Χρειάζονται για παράδειγμα 150 χιλιάρικα στο σύνολο και μαζεύουν από τους …χορηγούς 500! Οπότε μπαίνει στην τσέπη και μια επιπλέον 300άρα!

Αυτά βεβαίως, όπως τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν και οι μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες! Οι οποίοι όπως αντιλαμβάνεστε μόλις βλέπουν κλήση από υπουργείο ή πολιτικό γραφείο δεν σηκώνουν το τηλέφωνο…

Καλείται από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως ύποπτος, πολυπράγμων επιχειρηματικός παράγων της Β. Ελλάδος!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι καλείται από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως ύποπτος πολυπράγμων επιχειρηματικός παράγοντας της Βόρειας Ελλάδας.

Η υπόθεση αφορά στη δραστηριότητα ορισμένων οργανώσεων ηγούμενων και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες ήταν αποσταθεροποιητικές για την Ελλάδα.

Προφανώς για να κληθεί ο εν λόγω παράγοντας να καταθέσει ως ύποπτος, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι υπήρξε βασικός χρηματοδότης των συγκεκριμένων οργανώσεων.