Από νωρίς σήμερα το πρωί πολύς κόσμος τιμάει με ένα λουλούδι την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Παρόλα αυτά, ο εορτασμός της επετείου ξεκίνησε με εντάσεις και επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ φοιτητών.

Αρχικά, φοιτητές εμπόδισαν εκπροσώπους της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι και ακολούθως την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν από βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της νεολαίας του κόμματος.

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο από νωρίς

Η ένταση στο Πολυτεχνείο είναι συνεχής. Λίγο μετά τις 09:30 ομάδες νεαρών ήρθαν «στα χέρια». Ομάδες φοιτητών, αντάλλαξαν γροθιές και μπουνιές, όταν στο Πολυτεχνείο έφτασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ομάδες προσπαθούν να απωθήσουν η μία την άλλη προς την πύλη, προσπαθώντας να την απομακρύνουν από το χώρο του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, εκτοξεύονται και αντικείμενα.

Ένταση και επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ φοιτητών

Ένταση και επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ φοιτητών

«Όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες, προσβάλουν την ιστορία», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος νωρίτερα είχε προσπαθήσει να εισέλθει στο Πολυτεχνείο και να καταθέσει στεφάνι αλλά φοιτητές δεν το επέτρεψαν.Ένταση και επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ φοιτητών

Το σχέδιο των Αρχών

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, «Αίαντες» και πτυσσόμενοι φραγμοί, θα χρησιμοποιηθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο του Πολυτεχνείου που από τα ξημερώματα απλώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Από νωρίς το πρωί ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία, καθώς ο κίνδυνος υπέρ-μετάδοσης του ιού είναι ορατός. Για το λόγο αυτό, όλοι οι αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και τη ΔΙ.ΑΣ μέχρι τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, θα κινούνται σε αυτό τον άξονα.

Ουσιαστικά γίνεται λόγος για μια κλιμακωτή αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ που ξεκινά από τον διάλογο και τις συστάσεις και φθάνει μέχρι τη ρίψη δακρυγόνων.