Η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας και ο πρόεδρός της, Σταύρος Καλαμάκης, ζητούν, με επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Χάρη Θεοχάρη, να συμπεριληφθούν και τα νησιά του Αργοσαρωνικού στην εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία».

Η Ένωση Ξενοδόχων ζητάει, ουσιαστικά, τον μαζικό εμβολιασμό κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ώστε να ανταποκριθούν στο κύμα επισκεπτών και τουριστών το καλοκαίρι.

Αναλυτικά, αναφέρεται στην επιστολή:

«Στο πλαίσιο των αναπροσαρμογών της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία» από την Κυβέρνηση για τη νησιώτικη χώρα και την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, κρίνουμε πως είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στο πλάνο και νησιά στα οποία κατοικούν λιγότεροι από 15.000 κάτοικοι.

Πιο συγκεκριμένα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού καλύπτουν το παραπάνω πληθυσμιακό κριτήριο και λόγω της εγγύτητας με την Αττική και ιδιαίτερα η Αίγινα, αποτελούν βασικό τουριστικό πόλο έλξης μεγάλου όγκου επισκεπτών τόσο από την Αττική όσο και από το εξωτερικό.

Επομένως, κρίνουμε πως ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων των συγκεκριμένων νησιών, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, θα προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαμάκης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Μέλος Δ.Σ ΕΞΑΑ-Α».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.