search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοπλη ληστεία αλά «Ροζ Πάνθηρες»: Το λάθος των δραστών που αρπάξαν τα 23 πανάκριβα Rolex

Οι δράστες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Rolex έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας

221221095632_rolex

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί στο υποκατάστημα της Rolex στο Σύνταγμα, στην οδό Κολοκοτρώνη 1.

Τέσσερα άτομα με full face εισέβαλαν στο κατάστημα κρατώντας ένα πιστόλι, άρπαξαν 23 πανάκριβα ρολόγια από τη βιτρίνα την οποία έσπασαν με σφυρί και στη συνέχεια διέφυγαν με δύο μηχανές.

Σημειώνεται πως ο φύλακας του καταστήματος τραυματίστηκε ελαφρά καθώς τον χτύπησαν.

Ένοπλη ληστεία στη Rolex: Το προφίλ των δραστών

Οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Rolex στο Σύνταγμα μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και αφού απέσπασαν 23 μοναδικά κομμάτια στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή και τώρα τους αναζητά η ΕΛΑΣ.

Επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τις είχαν αφήσει σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα και χάθηκαν μέσα στα στενά της Αθήνας.

Πάντως, με κινηματογραφική ληστεία τόσο σε χρόνους όσο και σε εκτέλεση, θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος τη χθεσινή εισβολή των τεσσάρων δραστών σε κατάστημα με ρολόγια πολυτελείας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο η ληστεία να έχει γίνει από τους «Ροζ πάνθηρες». Ωστόσο οι αστυνομικοί στέκονται κυρίως σε δύο σημεία για αυτή τη ληστεία, σύμφωνα με το Mega.

Πρώτον, οι τέσσερις δράστες φαίνεται να μιλούν ελληνικά και δεύτερον, εξετάζουν ιδιαίτερα στον τρόπο που εισέβαλαν. Περίμεναν να βγει κάποιος πελάτης, κι όχι να υποδυθούν ότι είναι πελάτες. Αυτό παραπέμπει σε δράση ημεδαπών με εντολή από διεθνές κύκλωμα.

Ένοπλη ληστεία στη Rolex: Το λάθος των δραστών

Στο μεταξύ, έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια το σφυρί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Από χθες το πρωί οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δραστών, ενώ αναλύουν από το κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος το υλικό που συνέλεξαν.

Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας, αλλά έκαναν και ένα άλλο μοιραίο λάθος. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους έπεσε πίσω τους το σφυρί με το οποίο έσπασαν οι ληστές την τζαμαρία του καταστήματος με τα πολυτελή ρολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες έχουν καταγραφεί από πολλά κυκλώματα ασφαλείας κι έτσι οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν όλο το σχέδιο της διαδρομής της διαφυγής των δραστών από τον τόπο τέλεσης της κινηματογραφικής ληστείας που διέπραξαν

Διαβάστε ακόμη: