Το Δικαστήριο των Βερσαλλιών έκρινε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένοχος για την υπόθεση «sex tape», του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για πέντε άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του Καρίμ Μπενζεμά, που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να λάβουν χρήματα από τον ποδοσφαιριστή Ματιέ Βαλμπουενά μετά την ανακάλυψη του περιβόητου sex tape.

Ένοχος ο Καρίμ Μπενζεμά για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού κατά του Βαλμπουενά

Ο Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος ήταν απών από τη δίκη, κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ δεν αντιλήφθηκε τον εγκληματικό χαρακτήρα των πράξεών του γι’ αυτό και του επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία πριν την δίκη είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή εναντίον του Καρίμ Μπενζεμά και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass και Karim Zenati, που διώχθηκαν σε αυτή την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού.

Ένοχος ο Μπενζεμά για τον εκβιασμό του Βαλμπουενά με sex tape

Η ιστορία του Ματιέ Βαλμπουενά με το sex tape και ο ρόλος του Μπενζεμά

Ο Μπενζεμά φέρεται να ενθάρρυνε τον Ματιέ Βαλμπουενά να πληρώσει τους εκβιαστές για να μην διαρρεύσει το sex tape.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο μέσος του Ολυμπιακού έδωσε το κινητό του τηλέφωνο στον Axel Angot, έναν άνθρωπο που συνδέεται με ποδοσφαιρικούς κύκλους στη Γαλλία και του ζήτησε να μεταφέρει το περιεχόμενό του σε νέο τηλέφωνο. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Angot ανακάλυψε σεξουαλικό βίντεο στο τηλέφωνο που αφορούσε τον Βαλμπουενά.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Angot και ένας φίλος του, ο Mustapha Zouaoui, κατέληξαν σε ένα σχέδιο για να προσεγγίσουν τον Βαλμπουένα και να τον απειλήσουν ότι θα δημοσιοποιήσουν το βίντεο αν δεν τους πληρώσει.


Οι εισαγγελείς αναμένεται να πουν στο δικαστήριο ότι κάποιος τηλεφώνησε στον Βαλμπουενά τον Ιούνιο του 2015, ενώ βρισκόταν στο προπονητικό κέντρο της γαλλικής ομάδας στο Clairefontaine, δυτικά του Παρισιού, και είπε ότι ήθελε να «συνεννοηθεί» για το sex tape. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο οποίος είπε ότι δέχτηκε αρκετές κλήσεις, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι Ανγκότ και Ζουάουι φέρονται να ζήτησαν τη βοήθεια ενός από τους φίλους του Μπενζεμά, του Καρίμ Ζενάτι.

Αυτός κατηγορείται ότι με τη βοήθεια του Μπενζεμά ως «μεσάζοντα» επικοινώνησε με τον Βαλμπουενά, για να τον εκβιάσει.

Στις 6 Οκτωβρίου 2015, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των κλήσεων, ο Μπενζεμά φέρεται να επισκέφτηκε τον Βαλμπουενά και του είπε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να «διαχειριστεί» την πιθανή δημοσίευση του βίντεο. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Μπενζεμά στρατολογήθηκε από τους φερόμενους εκβιαστές για να πείσει τον συμπαίκτη του να πληρώσει.

Ο Μπενζεμά είπε ότι ενήργησε ως ενδιάμεσος για να βοηθήσει τον φίλο του από μια δύσκολη κατάσταση προειδοποιώντας τον: «Να είναι προσεκτικός. Πρόκειται για πολύ, πολύ σκληρούς εγκληματίες».

Στη συνέχεια, ο Μπενζεμά φέρεται να τηλεφώνησε στον Ζενάτι και του είπε ότι «Δεν μας παίρνει στα σοβαρά». Η συζήτηση καταγράφηκε από την αστυνομία. Ο Βαλμπουενά μάλιστα ανέφερε ότι η αίσθηση που του άφησε η συζήτηση ήταν ότι τον κοροϊδεύει ένας ανόητος.